Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het echt zo. Op marktplaats tel je voor een tweede hands DX7 nog gauw zo’n 500 Euro neer. Ik heb er eentje gevonden die je niks kost.

Nu zul je je waarschijnlijk afvragen wat is in vredesnaam een DX7? Nooit van gehoord! Wedden dat je er meer van hebt gehoord dan je denkt? Deze synthesizer is namelijk het geluid van de jaren 80. Je hoort hem bijvoorbeeld in Take on Me van Aha, of Holiday van Madonna en talloze andere songs. Luister maar eens naar deze playlist vol songs waarin de DX7 een belangrijke rol speelt.

Waar kan ik die gratis synth ophalen?

Simpel, klik even door naar https://www.webaudiomodules.org/wamsynths/dx7 .

Je hoeft niks te downloaden of te installeren. Je kunt hem direct vanuit je browser bespelen met het toetsenbord van je pc/laptop of je muis. Er zijn tientallen patches (sounds/instrumenten) die zijn onderverdeeld in zogenaamde “banks”. Klik maar eens rond en verbaas je over de geweldige sounds.

Speel even mee

Ken je Take my breath away van Berlin nog?

Probeer eens de SynprezFM_03.syx bank en kies de >FM bass.

Speel hem af en speel op je toetsenbord mee. Gebruik de volgende toetsen:
D V H J H – – D B – – D V
Klinkt dat even top of niet? Lekkere synthbass. Smaakt het naar meer?

Maak er een volwaardig keyboard van

Dat spelen op je toetsenbord is natuurlijk niks. Om echt alles uit deze WebDX te halen hoef je alleen een USB-Midi keyboard aan je pc/laptop te koppelen en spelen maar. Je kunt ze bij een webshop kopen maar voor een paar tientjes heb je een gebruikte op marktplaats. Wil je echt serieus piano spelen, kies er dan een met minstens 61 toetsen. Als het even kan doe er ook een sustain-pedaal bij. Dan klinkt het net even wat mooier.
Aansluiten is simpel> USB-kabeltje erin. Zodra je apparaat herkend is kun je in de webDX rechtsboven je midi-apparaat kiezen.

Keyboard voor weinig. Kun je eindelijk die pianolessen nemen.

Mag het ietsje meer zijn?

Heb je niet genoeg aan deze sounds? Ga dan naar https://www.webaudiomodules.org/wamsynths/webdx7/ Dan krijg je deze jongen voorgeschoteld:

In de balk links kun je via tags een ongelofelijke hoeveelheid andere sounds laden. Een hele serie Fender Rhodes en Wurlitzers, smullen….

Met de knoppen zul je ook het nodige kunnen, maar eigenlijk heb ik (nog) geen idee. En heb je nog steeds trek in meer? Op http://dxsysex.com/ kun je bestanden downloaden en die via een klik op de knop Bank laden. Nog meer? Klik even naar deze site vol DX7 patches

En dan vergeet ik bijna nog te vermelden dat er nog een paar virtuele synths online staan op deze www.webaudiomodules.org/wamsynths/ .

Tevreden?

Veel plezier, je kunt er uren zoet mee zijn.
Als iemand je vraagt. Hé wie speelt die lekkere synthpartij?
Nou dat DX11.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *