Spotify toont aantallen

Sinds vandaag kun je in Spotify opeens zien hoe vaak een liedje is geluisterd. (dank aan Stan Steeghs voor de tip). Niet bij alle tracks maar alleen bij de meest populaire tracks op de artiestenpagina.

Voorbeeld:

odnumbersInteressante info toch?

Wij blijven Nederlanders, dus willen we weten wat het opbrengt. Vuistregel: een halve cent per stream. Reken even mee, “What makes you beautiful” is 53.466.073 keer afgespeeld. Dat is dus goed voor een slordige 267.330 Euro.

Als de artiest bij een label heeft getekend gaat dit geld trouwens naar het label en dan is het maar de vraag wat de artiest er van ziet. Grote labels hebben waarschijnlijk geen deal op basis van aantal streams maar op basis van marktaandeel. Meer info over de uitbetalingen vind je in de artikelen die hieronder worden genoemd.

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Spotify toont aantallen

  1. Artiesten klagen wel, maar als ze al hun rechten aan de platenmaatschappij hebben verkocht is dat niet terecht. De labels lachen zich rot, die cashen ook voor oud materiaal wat weer wordt gestreamd (de cd in de kast speel ik vrijwel niet meer, ik stream, dus wederom geld voor de labels) Nieuw auteursrecht moet artiesten meer zeggenschap geven over hun eigen muziek. Maar een heleboel klagen alleen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *