Ik las recent op het splinternieuwe blog Hidden Treasures (aanrader!) een bericht over een versie van het nummer I Wish (Hurt) van de band Sjako!. Deze versie is nooit officieel op de streamingdiensten verschenen.

Zelf ben ik groot fan van Sjako!. Ik zag ze in 1991 live en was direct verkocht. Het was op het helaas ter ziele gegane Beeckestijn Pop . Kijk eens wat een geweldige bands je destijds kon zien op dit gratis festival. In 1993 zelfs Radiohead! Onvoorstelbaar toch!

Goed, ik dwaal af, terug naar mijn liefde voor Sjako!

Ik heb op Spotify een playlist staan van mijn favoriete Sjako! nummers in diverse uitvoeringen, maar helaas ontbreekt deze radio edit van I Wish (Hurt). Gelukkig heeft Hidden Treasures deze versie online gezet in YouTube. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik speel muziek vrijwel altijd af via Spotify. Ik zou deze track dus het liefst aan Spotify toevoegen.  Ik zal even laten zien hoe je zo iets regelt. Misschien heb je er wat aan. Daar gaan we!

  • Zo maak je een MP3 van een YouTube video

Een MP3 maken van een Youtubevideo kan op vele manieren. Je hebt diverse sites waar je het geluid van een YouTube video als MP3 kunt opslaan, maar die sites staan meestal zo vol met reclametrucs dat je er snel moedeloos van wordt. Je kunt ook één van de reclamevrije YouTube mods gebruiken. Die hebben in de mobiele versies vaak een optie om de soundtrack te downloaden. Mijn favoriete manier is een handmatige methode die altijd en overal werkt: het geluid opnemen van je geluidskaart met behulp van Audacity. Alle geluid dat je computer afspeelt kun je zo opnemen. Audacity is bovendien een uitstekend programma om audio mee te bewerken. Het is nog gratis ook. Je kunt Audacity downloaden op www.audacityteam.org .

In de onderstaande video doe ik het even voor. Dat is wel zo duidelijk.

 

 

 

  • Zo voeg je een MP3 toe aan Spotify

Nog een videootje dan maar?

 

Duidelijk? Zo niet, geef het even aan in de comments. Dan help ik je verder.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *