Xbox Music opent aanval op Spotify en iTunes

Spotify moet niet alleen oppassen voor Deezer, ook Microsoft gaat in de streaming muziek met een concept dat sterk lijkt op dat van Spotify.

Gratis

De gratis versie geeft toegang tot een bibliotheek van 30 miljoen tracks. Je kunt ze onbeperkt beluisteren maar net als in de gratis variant van Spotify mag je af en toe genieten van reclame. Na zes maanden wordt het luisteren beperkt tot 10 uur per maand.

Xbox Music Pass

Neem je een Xbox Music Pass van € 9,99 per maand of € 99,99 voor een jaar dan kun je onbeperkt en reclamevrij luisteren op de Xbox, computer, smartphone en tablet. Opslaan voor gebruik zonder internetverbinding behoort dan ook tot de mogelijkheden. Je hebt dan eveneens toegang tot 70.000 muziekvideo’s. Xbox-bezitters kunnen de Xbox Music Pass 30 dagen gratis uitproberen.

Liever downloaden? Kan ook

Ben je iemand die liever muziek bezit in plaats van huurt, ook dan kun je bij Xbox Music terecht. Tracks en albums downloaden  kan voor prijzen die, naar het zich laat aanzien, overeenkomen met die van de iTunes Music Store en Spotify.

Voorlopig alleen Xbox, Windows 8 en Windows Phone 8

De dienst gaat morgen live op de Xbox, Later deze maand, bij de introductie van Windows 8 en Windows Phone 8, komt Xbox Music ook beschikbaar op de pc en smartphone. Voorwaarde is dan wel dat je systeem Wndows 8 draait. De dienst is daarop zelfs voorgeïnstalleerd (zal Neelie Kroes blij mee zijn).

Voor volgend jaar staan ook versies voor de Mac, iPhone, iPad en Androïd op het programma. Ook aan een webversie wordt gewerkt, waarmee de dienst ook op oudere Windowsversies kan gaan werken.

Microsoft en muziek zijn tot op heden geen gelukkige combinatie geweest. (MSN Music,DRM, WMA, Zune)  Ik ben benieuwd of Xbox Music de ban gaat breken. De promovideo ziet er in ieder geval veel belovend uit. En als je deze dienst al voorgeïnstalleerd krijgt met Windows 8 kun je met één klik gratis luisteren. Wie gaat dan nog  Spotify installeren?

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *