Wow! ChatGTP bouwde deze webapplicatie voor mij

Ik kwam er een tijdje geleden achter dat de site Setlistify niet meer werkt. Jammer ik gebruikte die vaak om voor het bezoeken van een concert even een Spotify playlistje te maken van een eerder concert. Zo kun je je lekker inluisteren. Jammer,  ik miste dat echt.

ChatGPT for the rescue?

Nu de één na de ander juichende artikelen schrijft over ChatGPT, dacht ik: “Zou ChatGPT een alternatief voor me kunnen bouwen? Ik probeerde het als volgt:

Tot mijn grote verbazing is dat nog gelukt ook. Ik kreeg een kant-en-klare code!!

Probeer hem maar eens uit:

  • Ga naar Setlist.fm en kies een concert uit.
  • Kopieer de URL van de setlist in het veld hieronder
  • Klik op Submit.
  • Er verschijnt hierboven een lijst met de nummers. Klik op de knop Kopieer.
  • Ga naar TuneMyMusic en klik op Laten we beginnen.
  • Kies voor de optie Vrije tekst (onderin).
  • Doorloop de verdere stappen in TuneMy Music.

Je kunt dan kiezen voor een o.a. YouTube afspeellijst of Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, noem maar op. Een meer uitgebreide beschrijving van de te volgen stappen vind je hier

Houtje-touwtje

Ik geef het direct toe, het is een beetje een houtje-touwtje oplossing, maar het werkt uiteindelijk wel! Zonder dat ik zelf code heb moeten schrijven, dat kan ik niet eens. It’s a kind of magic. Ik ga nog wel even in conclaaf met ChatGPT om het nog wat simpeler te maken.  Kom dus binnenkort nog eens terug.

ChatGPT heeft engelengeduld

Het lukte natuurlijk niet in één keer. ChatGTP blijft gelukkig vriendelijk en biedt excuses aan als de code niet goed werkt en komt direct met een nieuwe versie. Heerlijk zo’n programmeur. Snel en het kost (nog) niets.

Dat is toch heel wat anders dan werken met echte ontwikkelaars. In een – toen ik minder grijs was – verleden, werkte ik als testcoördinator op een IT-afdeling en de ontwikkelaars raakten wel eens geïrriteerd als ik weer aan kwam zetten met een aanvullende wens of foutmelding.  ChatGTP maakte het allemaal niets uit. Die gaat zonder morren opnieuw aan de slag als ik achteraf aangeef dat het moet werken op een WordPress-website. (Kom je nu mee!) Het vertelde zelfs meteen welke plug-ins ik het beste kon downloaden om het script in deze omgeving te laten werken. Ook geeft het uitleg wat de functies precies doen. Zo leerde ik  nog wat bij ook. Kortom het was een aangename ervaring. Onvoorstelbaar eigenlijk wat deze tool mogelijk kan maken. Je hebt een idee en ChatGPT realiseert het.  Dat smaakt naar meer.

Moeite voor niets?

Zak ik je nog wat leuks vertellen? Intussen is Setlistify alweer in de lucht en ik ontdekte nog een andere site die hetzelfde kunstje kan.: Setify.
Die sites werken ook een stuk makkelijker. Eén troost: die kunnen geen playlist maken voor bijvoorbeeld Deezer, Tidal en YouTube. Daarvoor moet je toch echt hier zijn.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *