Ik weet het, die 10 uren gratis luisteren in Spotify zijn snel op. Je kunt natuurlijk Unlimited of Premium nemen, zelfs gratis uitproberen is mogelijk. Als dat echt geen optie voor je is, grijp dan nog even niet naar de illegale aanbieders. Ik heb nog een andere oplossing om je favoriete playlists toch helemaal gratis te kunnen luisteren.

Ga naar www.tomahawk-player.org, download en installeer het programma. (Windows, OS X of Linux). Het programma zal als het goed is meteen zoeken in mappen als Mijn Muziek, zodat je die met Tomahawk kunt afspelen en delen. Dat is voor nu even minder interessant.

Om de muziek van de diverse streaming diensten te spelen, maakt Tomahawk gebruik van zogenaamde Resolvers. Die zijn niet voorgeïnstalleerd, dat moet je zelf even regelen.

Ga daarvoor naar de Settings -> Configure Tomahawk en klik op Resolvers->Get more resolvers. Je krijgt dan een lijstje met beschikbare diensten.

Installeer de resolvers van YouTube, Soundcloud en Dilandau,

Start Spotify op, selecteer een playlist en sleep deze naar het Playlistsdeel in Tomahawk.

Ik doe het even voor in het filmpje hieronder:

Je ziet het, de lijst wordt volautomatisch gevuld met tracks die gevonden zijn op YouTube, Soundcloud en Dilandau. Zelfs de naam van de playlist wordt netjes overgenomen. Kun je zonder beperkingen  (en reclame) toch je favoriete playlistjes luisteren. Er zullen misschien een paar nummers ontbreken, maar daarvoor wacht je maar even totdat Spotify de uren weer heeft aangevuld.