Over de cijfers van Spotify kan ik deze keer kort zijn. De uitbetaling per stream blijft rond de € 0,004 (0,4 cent) per stream schommelen. Om precies te zijn 0,43 cent in juli en augustus en 0,41 cent in september.

 

Toch zijn er gelukkig nog wat verrassingen.

Alle streams langer dan 30 seconden worden volledig betaald

De vorige keer was mijn test wat slordig uitgevoerd. Ik heb nu alle luisterbeurten geregistreerd om de resultaten één op één te kunnen checken. Alle keren dat een liedje langer dan 30 seconden werd afgespeeld volgde een uitbetaling. Geen van de luisterbeurten korter dan 30 seconden resulteerde in een betaling. Weer een stukje van de puzzel opgelost.

YouTube, Rhapsody en Deezer

Mijn overzicht bevat deze keer ook een aantal interessante exoten. Streams van Juke (TDC Play), YouTube, Rhapsody, en Deezer.

Opvallend, de onbetwiste koning van de streams, YouTube betaalt slechts 1/10 van het bedrag dat Spotify uitkeert. Nog opvallender zijn de uitbetalingen van 247 TDC Play (Juke) en Deezer. Maar liefst €0,0357 en €0,0315 per stream, iets meer dan drie hele centen. Dat is acht keer meer dan Spotify! Laat ik echter niet de fout maken die ik eerder heb gemaakt, het is niet verstandig om op basis van zo’n beperkte set gegevens direct conclusies te trekken. Ik duik eerst eens wat dieper in de uitbetalingen van Deezer, als ik weer boven water ben kom ik er op terug. YouTube laat ik nog even liggen tot ik een duikbrevet heb. De geldstroom van YouTube is zo ingewikkeld dat ik bang ben dan ik onderwater verstrikt raak.