Uitbetalingen Spotify 3e kwartaal 2012

Over de cijfers van Spotify kan ik deze keer kort zijn. De uitbetaling per stream blijft rond de € 0,004 (0,4 cent) per stream schommelen. Om precies te zijn 0,43 cent in juli en augustus en 0,41 cent in september.

 

Toch zijn er gelukkig nog wat verrassingen.

Alle streams langer dan 30 seconden worden volledig betaald

De vorige keer was mijn test wat slordig uitgevoerd. Ik heb nu alle luisterbeurten geregistreerd om de resultaten één op één te kunnen checken. Alle keren dat een liedje langer dan 30 seconden werd afgespeeld volgde een uitbetaling. Geen van de luisterbeurten korter dan 30 seconden resulteerde in een betaling. Weer een stukje van de puzzel opgelost.

YouTube, Rhapsody en Deezer

Mijn overzicht bevat deze keer ook een aantal interessante exoten. Streams van Juke (TDC Play), YouTube, Rhapsody, en Deezer.

Opvallend, de onbetwiste koning van de streams, YouTube betaalt slechts 1/10 van het bedrag dat Spotify uitkeert. Nog opvallender zijn de uitbetalingen van 247 TDC Play (Juke) en Deezer. Maar liefst €0,0357 en €0,0315 per stream, iets meer dan drie hele centen. Dat is acht keer meer dan Spotify! Laat ik echter niet de fout maken die ik eerder heb gemaakt, het is niet verstandig om op basis van zo’n beperkte set gegevens direct conclusies te trekken. Ik duik eerst eens wat dieper in de uitbetalingen van Deezer, als ik weer boven water ben kom ik er op terug. YouTube laat ik nog even liggen tot ik een duikbrevet heb. De geldstroom van YouTube is zo ingewikkeld dat ik bang ben dan ik onderwater verstrikt raak.

 

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “Uitbetalingen Spotify 3e kwartaal 2012

  1. Ik ben er wel druk mee maar ik maak me er niet druk over. Mijn doel is laten zien wat er betaald wordt. Wat er bij Buma gebeurt staat los van deze materie. Mijn berichtgeveing gaat puur om de betalingen aan de uitvoerende artiest/eigenaar van de opname. Buma is voor componist/tekstdichter/uitgever.

  2. Dus als ik het goed begrijp, dan betaald spotify als een gebruiker b.v. 10 songs in het uur gebruikt 10 x € 0.40 = € 4.00 per uur uit. Ik kan nu begrijpen dat deze dienst geen winst kan maken.

  3. Ok dank je, dat betekend dan dat als een klant dus gemiddeld 5 uren per dag spotify gebruikt en hij draait b.v. 10 titels per uur en hij gebruikt het 7 dagen in de week, dan betaald spotify per klant € 5.60 per maand uit, zeg maar gemiddeld. Als er dan een prijs gevraagd wordt van € 10.- per maand, dan moet het vor spotify toch wel rendabel kunnen. Afgezien van de reclames voor de gratis dienst.

    1. Het werkt iets anders. Spotify betaalt geen vast bedrag, maar een percentage van de opbrengst. Van elke € 10 die ze binnenkrijgen gaat 70% dus € 7 naar de rechthebbenden. Gaan klanten meer streamen dan gaat bedrag per stream omlaag en gaan ze minder streamen dan is bedrag per stream hoger.

  4. Wel raar dat er verschillende prijsmodellen zijn voor b.v. Deezer, en andere vergelijkbare diensten. De zelfde database aan muziek wordt volgens mij ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *