Nadeel van gebruik van torrents is dat je tijdens het downloaden altijd de deeltjes die je al binnen hebt deelt met andere gebruikers. Je bent dus ook standaard aan het uploaden, wat juridisch technisch gezien niet is toegestaan. Downloaden van muziek en video voor eigen gebruik kan wel door de beugel, uploaden daarvan niet. Maar wat nu als je het binnenhalen van de torrent uitbesteed? Dan ben je in ieder geval niet zelf de uploader. Legaal dus? Hoe dan ook, je ip-adres is in zo’n geval niet direct traceerbaar.

Via de nieuwe site Boxopus kun je het downloaden uitbesteden. Je uploadt alleen de torrent en Boxopus levert het resultaat volautomatisch af in je Dropbox.

Update! 26-6-2012
De pret is al weer over. Dropbox heeft maatregelen genomen en weigert Boxopus toegang.

Mocht je denken, wat is nu weer Dropbox? Het is een harde schijf “in the cloud”. Je kunt deze koppelen aan meerdere computers en delen met andere mensen. Dropbox synchroniseert de bestanden, zodat je altijd over de laatste versie van een bestand beschikt. Superhandig. Je kunt Dropbox zelfs aan Spotify koppelen, zodat je locale bestanden overal beschikbaar zijn.

Goed ik dwaal af, gewoon proberen Dropbox. Mocht je meer willen weten, kijk bijvoorbeeld even op www.schoonepc.nl.

Dropbox geregeld, haal dan even op www.mininova.org (legaal) of op een andere torrentsite een torrentbestand binnen

Ga vervolgens naar Boxopus, maak daar een account aan en koppel je Dropbox (wijst zichzelf). Upload de torrent en klik daarna op “Put In My Dropbox”.

Dan nog even klikken op”Start Download”  en je kunt rustig afwachten.

Boxupus gaat voor je aan de slag.

De gedownloade bestanden verschijnen na een tijdje (kan even duren bij drukte) in je Dropbox in de map Apps.

Je krijgt zelfs nog even een mailtje om dat te bevestigen. Zelf online blijven is trouwens niet eens nodig.

Te mooi om waar te zijn?
In ieder geval wel te mooi om gratis te blijven. De makers van Boxopus zijn van plan op den duur geld te vragen voor deze service.