Gisteren demonstreerde ik voor EditieNL al even Swarm, een nieuwe Spotify App. Dat was nog even de testversie maar het toeval wil dat Swarm vandaag voor iedereen beschikbaar is gekomen.

Ik ben al een paar maanden met Swarm aan het spelen en ben er razend enthousiast over. Wat mij betreft met afstand de beste Spotify app. Swarm laat onder meer zien waar je vrienden recent naar hebben geluisterd en toont de nieuwste releases van jouw favoriete artiesten. Dat is niet echt nieuw denk je, maar Swarm doet dat veel overzichtelijker dan Spotify of Facebook. Nog niet overtuigd? Kijk dan even naar de demo:

De mooiste optie zit een beetje verstopt, dus ik zal even de weg wijzen. Open de app en klik op het vergrootglas links boven.

Er verschijnt nu een nieuwe kolom met onder andere de Spotify Library, Je zult zien dat die al meteen is gevuld met artiesten naar wie je hebt geluisterd. Klik er maar eens één aan en kijk wat er allemaal in beeld komt.

Klik maar even rond op de diverse tabs, mooi of niet?

De lijst met artiesten kun je aanpassen. Via het knopje My Swarm kun je artiesten verwijderen om de lijst wat te beperken of je kunt je echte favorieten uitkiezen via Add to Favorites.

Zo bouw je een lijstje van je favoriete artiesten, ze staan automatisch op alfabetische volgorde en met één klik heb je alle albums in beeld, een uitgebreide bio en ook nog eens direct toegang tot het Twitter- en Facebookaccount van deze artiest.

Eindelijk een virtuele platenkast binnen Spotify!