Kerstmuziek, er zijn mensen die er een gloeiende hekel aan hebben. Weer die Last Christmas, Driving Home For Christmas…  je kerstboom verliest er spontaan alle naalden van. Gelukkig zijn er muzikanten die wel met iets origineels komen, neem bijvoorbeeld How To Throw a Christmas Party.

Nog een origineel en sympathiek project is Kersthit 2012. Met een groep getalenteerde muzikale (ex-)dak- en thuislozen is in september 2012 de band One Gift gevormd. Deze band heeft nu zijn Kersthit uit: Uninvited.

Ik heb dit sympathieke project gesponsord met het uitbrengen van hun single op Spotify, Deezer en Juke.  De opbrengsten van de streams gaan naar een goed doel.

Zet die track in je Kerstplaylist en je draagt op deze manier je steentje bij zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen. Al moet ik in alle eerlijkheid wel toegeven dat het downloaden van de single op iTunes sneller geld in het laatje brengt. Om je een idee te geven:

1 download via iTunes:€0,70
1 stream via Spotify ongeveer €0,004
1 stream via Deezer of Juke ongeveer €0,035

Flink streamen dus als je daarvoor kiest. Waarom de opbrengst via Spotify zoveel verschilt van Deezer en Juke is een ingewikkeld verhaal. Dat zal ik later deze maand proberen uit te leggen

Er is zelfs een videoclip waaraan een aantal bekende Nederlanders geheel belangeloos hun medewerking hebben verleend. Kijken mag, maar brengt nog minder op.