Spotify tips

We hebben hier een aantal tips verzameld om het gebruik van Spotify nog leuker of makkelijker te maken. Heb je zelf tips, opmerkingen of vragen?

Laat het weten: info@digimuziek.nl of via Twitter: @digimuziek

meer tips:
Op onze nieuwspagina's hebben we ook nog een schat aan tips en wetenswaardigheden over Spotify.

Een equalizer in Spotify

Een programmeur in Noorwegen miste een equalizer in Spotify en heeft er even zelf één in elkaar geknutseld. Het resultaat is briljant. Schitterend geïntegreerd in Spotify.

Proberen? www.equalify.me

Privé luisteren

Niet iedereen is er even blij mee dat op je Facebook alles wat je luistert wordt geregistreerd. Het is gelukkig eenvoudig op te lossen.

Rechtsboven staat een knopje "Delen via Facebook" . Als je dat op "rood" klikt wordt er niets op Facebook gepost.

Wil je alleen tijdelijk het registreren uitschakelen?

Ga in het titelmenu naar Bestand en vink Privé sessie aan


Let op! Privé luisteren stopt ook het scrobbelen naar Last.fm !

Spotify Premium proberen

Heb je een voor Spotify Premium geschikte smartphone?
Surf op je telefoon naar http://m.spotify.com en installeer de Spotify App. Je kunt dan 48 uur gratis gebruik maken van Spotify Premium op je telefoon en op je computer.

Geen geschikte smartphone?
Je kunt Premium 30 dagen gratis proberen. Je moet wel even je creditcardgegevens doorgeven maar als je binnen deze 30 dagen opzegt, wordt er geen geld afgeschreven.

 

Wil je niet vastzitten aan een abonnement?

iDEALOp iGiftcards.nl kun je een code kopen voor 1, 3 of 6 maanden. Je betaalt via iDeal en krijgt de code direct per mail toegestuurd.

Kun je altijd later beslissen of je er nog een paar maandjes bij koopt.

 

Bij Albert Heyn en de Bruna hangen Spotify Gift Cards van €10, €30 en € 50. Even bij de kassa activeren en je kunt met de pincode achter op de kaart je account naar Premium of Unlimited opwaarderen op www.spotify.com/redeem.

Een maandje Unlimited op proef

Bestel Unlimited en betaal voor het Unlimited account. Zodra dat is geregeld kun je meteen je account weer opzeggen zodat de volgende termijn van €4,99 niet wordt afgeschreven.

Je lokale bestanden overal bereikbaar

Prima dat je ook bestanden op je harde schijf aan Spotify kunt toevoegen, maar als je Spotify op een andere computer of je laptop opstart kun je ze niet meer afspelen.

Oplossing: zet je muziek in de cloud:

Dropbox maakt binnen de map Mijn Documenten een nieuwe map aan met de naam My Dropbox.

Kopieer of verplaats de muziek die je in Spotify beschikbaar wilt maken naar de map My Dropbox.

Ga in Spotify naar de Voorkeuren ( Ctrl+P of Bewerken->Voorkeuren) en voeg de map My Dropbox als bron toe.

Installeer Dropbox op alle computers waarop je Spotify gebruikt en voeg ook daar de map My Dropbox aan je lokale bestanden toe. Nu kun je overal ook je eigen MP3's met Spotify afspelen. Nooit meer een onvolledige playlist!

Spotify Apps

De apps moet je zeker even uitproberen.

Onder de App Finder vind je een hele serie toepassingen die Spotify een nog betere en mooiere muziekmachine maken.

Je kunt deze apps uitproberen via een klik op het icoontje in het overzicht. Bevalt de app? Klik op ADD en de app komt in de linker kolom te staan.

Een paar voorbeelden:

TuneWiki

Voor de meezingers of meelezers. Toont de songtekst en het bijzondere is dat de tekst met de muziek meeloopt.

Soundrop

Interactieve playlists waarmee je samen met anderen naar liedjes in bijvoorbeeld een bepaald genre luistert. Je kunt stemmen op de liedjes om te volgorde van afspelen te bepalen, zelf een liedje toevoegen en chatten met de andere luisteraars.

Je kunt ook zelf een "listening room starten" door een playlist naar deze app te slepen. Dan nog even je vrienden uitnodigen en genieten maar.

 

 

Spotiorg: Je persoonlijke albumcollectie online

Fijn dat al je muziek altijd en overal beschikbaar is in de “cloud”, maar verlang je zo af en toe ook naar een rek vol CD’s of een kast vol LP’s? Zo’n kolom vol playlists in Spotify is leuk maar echt overzichtelijk is het niet. Je kunt ook niet lekker pronken met jouw persoonlijke verzameling.

De makers van Spotiorg hebben daar een prima oplossing voor bedacht. Even inloggen via Facebook en je kunt daar je eigen collectie albums aanleggen.

Spnotify

Check je elke dag Spotify om te kijken of dat nieuwe album uit is?

Niet nodig! Even naar Spnotify geef het album of de naam van de artiest op en je e-mail en je krijgt een seintje zodra het album er op staat.

Utubify

Maak van je Spotify afspeellijst een YouTube afspeellijst. Utubify heeft een geweldige interface en speelt al die video's op een volledig scherm. Je maakt je eigen MTV (van vroeger). 

Probeer deze afspeellijst maar eens. Ga je leuk vinden.

utubify.com

 

Playlists/afspeellijsten maken

Het samenstellen van je eigen afspeellijsten is simpel. Klik in de linker kolom op Nieuwe afspeellijst en geef deze een naam.

Kies in het hoofdvenster een song uit, geef een rechter muisklik en kies voor Toevoegen aan en kies de gewenste afspeellijst. Slepen naar de afspeellijst werkt trouwens ook!

Gezamenlijke afspeellijsten

Je kunt een afspeellijst ook "Gezamelijk" maken. Dit betekent dat je deze openstelt voor andere gebruikers. Zij kunnen er dan zelf songs aan toevoegen. Leuk voor je volgende feestje: je laat je gasten alvast hun eigen songs plaatsen, dan zit de muziek wel goed.

Toevoegen gaat het makkelijkst door slepen van een song naar de lijst. Even uitproberen? Laad de digimuziek lijst en zet er maar wat in.

Afspeellijsten importeren

Je kunt ook je bestaande lijsten in Spotify importeren.

Playlistify
Op playlistify kun je afspeellijsten maken en importeren vanuit verschillende bronnen, zoals iTunes, Last.fm, Winamp, Youtube of door kopiëren/plakken een lijstje dat je ergens op het web hebt gevonden.

Playlistify biedt echter meer dan alleen een afspeellijst. Je kunt de lijst direct openen in Spotify of op je Hyves zetten. Je moet wel wat extra data omtrent je afspeellijst afgeven zodat anderen hem ook kunnen vinden in de 'Playlistify Directory' de plek om de andere afspeellijsten te ontdekken.
 

Klant en klare afspeellijsten

Je kunt ook kant en klare afspeellijsten laden vanaf diverse sites.

We hebben de beste voor je geselecteerd

Wil je alle Spotify gerelateerde sites zien? Kijk dan even op de site van Spotify

Last.fm integratie

Heb je ook een account bij last.fm ? Je kunt de tracks die met Spotify afspeelt direct aan je last.fm profiel laten toevoegen.

Ga in het menu bovenaan naar Bewerken->Voorkeuren geef bij Last.fm je gebruikersnaam en password van last.fm op en vink "Scrobble naar Last.fm" aan.

 

 

Op Spotibot.com kun je met behulp van je Last.fm gegevens een Spotify Afspeellijst maken op basis van loved tracks, simular artists, etc. 

Deze site biedt trouwens nog tal  van andere mogelijkheden.

Spotifylinks op Last.fm

Je kunt Last.fm voorzien van Spotifylinks.

Zie je die groene muzieknootjes achter de namen van artiesten en tracks? Als je er op klikt staat de track meteen klaar in Spotify. Handig of niet? Ook iets voor jou?

Je kunt dit regelen met het Greasemonkey script Spotify.fm. Greasemonkey is een extensie voor FireFox en is zelfs al standaard ingebouwd in Google Chrome. Hiermee kun je webpagina’s naar eigen inzicht aanpassen via een script.

Gebruik je Firefox?
Installeer Greasemonkey en vervolgens het Spotify.fm script

Surf je met Google Chrome?
Dan kun je direct het Spotify.fm script installeren.

Er blijken trouwens nog meer scripts te zijn voor  Spotifygebuikers. Wat dacht je van Spotifylinks op The Pirate Bay? Kijk maar eens op http://userscripts.org./scripts/

Zijn er handige lezers die zelf een mooi scriptje kunnen maken om Spotifylinks op muzieksites te plaatsen? Laat het weten.

Hogere bitrate

Heb je een Premium account? Vergeet dan niet in de Voorkeuren meteen even aan te vinken dat je de hoge kwaliteit wilt gebruiken. Klinken de songs nog beter (320 kbps OGG)

Ga in het titelmen (bovenin) naar Bewerken, dan naar Voorkeuren. Zoek naar Afspelen en vink daar Streaming in hoge kwaliteit aan. Je hebt dan 320 kbps geluid in plaats van de 160 kbps, CD-kwaliteit in plaats van FM.

 

Overzicht van alle Spotify gerelateerde sites

Spotify heeft zelf alle Spotify gerelateerde sites verzameld op:

spotify.com/int/about/resources/