Het was al verrassend dat Spotify de gratis versie ook beschikbaar stelde op mobiel en tablet, nu heeft Spotify zelfs de limiet van maximaal 10 luisteruren per maand geschrapt. Gevolg is dat je eigenlijk overal en altijd gratis kunt luisteren cialis professional. Wat is eigenlijk nog de meerwaarde van een Premium account? Goed, geen reclame, off-line opslaan en betere geluidskwaliteit. Is dat wel een tientje in de maand waard?

Ik heb de gratis versie een week geprobeerd en het viel mij op dat er weinig reclame is. Als de muziek wordt onderbroken is het meestal een reclameboodschap van Spotify zelf en dat brengt niets op. Gevolg is dat er ook voor de artiesten niet veel te verdelen valt. Ik ben erg benieuwd wat de gevolgen zijn voor de uitbetalingen. Eerder bleek al dat 80% van alle streams afkomstig is van betalende gebruikers. Hoe zal die verhouding straks komen te liggen? Door de toename van het aantal streams zal Spotify ook veel meer kosten moeten maken en als daar geen toename van inkomsten tegenover staat?

Moeten we ons toch zorgen gaan maken over de toekomst van Spotify of is dit een uitgekiende strategie die Spotify massa’s nieuwe gebruikers gaat opleveren die straks toch op een of andere manier aan het betalen slaan? Ik heb denk ik nog nooit een stukje over Spotify geschreven met zoveel vraagtekens.

Het moet allemaal zijn besloten met instemming van de grote platenlabels, dus Spotify zal ongetwijfeld een goed verhaal hebben.Ik ben benieuwd….