Heb je een playlist gemaakt waarin ook lokale bestanden staan? Dan zul je waarschijnlijk gemerkt hebben dat je die niet met vrienden kunt delen. De lokale bestanden spelen niet af. Je kunt dit verhelpen met bijvoorbeeld Dropbox. Het kan trouwens ook met OneDrive, Google Drive en andere cloudopslagdiensten. Dus niet gelijk afhaken als je geen Dropbox gebruikt.

Dropbox for the rescue

Je hebt wel een account nodig bij Dropbox, maar het kan bijvoorbeeld ook met OneDrive, Google Drive en elke andere clouddienst die op je computer een aparte map heeft of kan aanmaken in je Verkenner. Daarvoor moet je in geval van Dropbox en Drive wel de app op je computer installeren.

Is dat gelukt?

  • – Zet dan je muziek in de Dropbox map
  • – Open de Voorkeuren in Spotify
  • – Voeg via Een Bron toevoegen de map toe.

Alle muziek in deze Dropboxmap verschijnt dan ook in je Lokale bestanden in Spotify.

Deel deze map met je vrienden

  • – Gebruik in Dropbox (OneDrive of Google Drive) de optie om een map te delen met een ander;
  • – Vraag die ander om op de computer in Spotify deze (Dropbox) map aan zijn lokale bestanden toe te voegen.

De playlist zal nu ook op de computer van diegene volledig afspelen. En wil diegene het ook op zijn mobiel kunnen draaien? Playlist downloaden en gaan.

Zo kun je Spotify omtoveren tot een allround muziekspeler, waarin je ook je eigen muziekbestanden, Youtuberips en eigen geluidsopnames kunt afspelen en delen.

Heb je een betere oplossing gevonden?

Laat het weten, dan duik ik er in en vul ik verhaal aan. Mooiste oplossing zou zijn als je in Spotify een bron kunt toevoegen die echt in de cloud staat en niet als een virtuele schijf op je pc. Wie?

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Spotify playlists delen met Dropbox

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *