Spotify nu ook gratis op mobiel, tablet en android mini pc’s

Dat Spotify van plan was ook een gratis versie beschikbaar te stellen op mobiele apparaten was bekend. Sinds 11 december is het mogelijk gemaakt, maar op een manier die ik persoonlijk niet had verwacht.

Gratis Spotify op de smartphone

Als je nu de Spotify app op je smartphone kun je gratis:

 • je eigen playlists afspelen, maar ook de playlists van degenen die je volgt;
 • luisteren naar de hele catalogus van een artiest of band;
 • de op genre of stemming gebaseerde playlists van Spotify afspelen.

Uiteraard krijg je in deze gratis versie zo af en toe reclame voor je kiezen. Over kiezen gesproken, je kunt niet zelf bepalen welk nummer je afspeelt. Alle muziek wordt in de shuffle modus afgespeeld, maar je kunt wel weer onbeperkt luisteren. Een hoop vrijheid dus, veel meer dan ik had verwacht.

Ik neem aan dat de beperking van maximaal 10 uur per maand luisteren ook voor de gratis versie op de smartphone van toepassing is. Deze beperking gaat overigens pas 6 maanden na het aanmaken van een account in.

Gratis Spotify op je tablet

Gebruik je een tablet dan heb je nu dezelfde mogelijkheden als op de desktopversie van Spotify. Toegang tot alle muziek in de catalogus van Spotify. Uiteraard ook met reclame en de beperking van maximaal 10 uren per maand, maar je kunt op je tablet wel gewoon kiezen wat je welt afspelen, geen gedwongen geshuffle. Dat de gratis versie op de tablet zoveel vrijheid geeft, is wat mij betreft een regelrechte sensatie.

Gratis Spotify op je Android Mini PC

Een mooi bijkomend voordeel voor de bezitters van een Android Mini PC, Spotify ziet deze apparaten als een tablet. Heb je zo’n Androidapparaatje aan je TV en/of stereo gekoppeld dan kun je ook op je TV of stereo gratis van Spotify genieten.

Waarom zou ik nog een Premiumabonnement nemen?

Ik kan me voorstellen dat je je dat gaat afvragen. Premium verlost je van reclame, je kunt ook muziek downloaden voor off-line gebruik, je zit niet vast aan een limiet van 10 uur per maand en de artiesten krijgen een hogere uitkering per luisterbeurt. Of gebruikers daar massaal €10 per maand voor over hebben? De tijd zal het leren.

In ieder geval is Spotify nu een stuk aantrekkelijker dan de andere streamingdiensten. Ik ben benieuwd hoe de concurrentie gaat reageren.

 

 

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Spotify nu ook gratis op mobiel, tablet en android mini pc’s

 1. Echt super dat er nu weer een mooie optie is bijgekomen om gratis met je smartphone of tablet muziek te ontdekken ofwel van je favoriete artiest. Ik ben nu gelijk aan het testen of het lekker afwisselend is en of het stabiel werkt. Tot nu toe erg fijn. Wel bijzonder dat een Belgische man en vrouw de commercials hebben ingesproken.

  Ik gebruik nu vrij vaak MyRadio (van SkyRadio groep), Musicovery Radio (iOS only), MyArtists (iOS only) en Soundtracker Radio. Er zijn ook nog Jango Radio, Aupeo! (heel veel audio reclame tussendoor) en Earbits (alleen onbekende artiesten), Feedbands (alleen onbekende artiesten).

  Het wachten is nog steeds op de officiële terugkeer van Pandora (desktop/mobiel) en de mogelijkheid om Slacker te gebruiken.

  Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere muziek apps waarbij je
  muziek kunt ontdekken echter niet met een ‘smartradio’ functie. Zoals:
  Shuffler.fm, Soundcloud, 22tracks, 3voor12 Luisterpaal, Baeblemusic (met
  video), Band of the day (BoD), Hype Machine, 8tracks, NPR Music.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *