Spotify en Dropbox, een mooi koppel

Prima dat je ook bestanden op je harde schijf aan Spotify kunt toevoegen. Altijd handig voor bands of die om één of andere reden hun muziek niet op Spotify willen aanbieden. Maar als je Spotify op een andere computer of je laptop opstart kun je ze niet meer afspelen.

De onderstaande tekst is inmiddels verouderd. Een meer actuele beschrijving vind je in dit bericht

Oplossing: zet je muziek in de cloud met behulp van Dropbox:

Dropbox maakt binnen de map Mijn Documenten een nieuwe map aan met de naam My Dropbox.

Kopieer of verplaats de muziek die je in Spotify beschikbaar wilt maken naar de map My Dropbox.

Ga in Spotify naar de Voorkeuren ( Ctrl+P of Bewerken->Voorkeuren) en voeg de map My Dropbox als bron toe.

Installeer Dropbox op alle computers waarop je Spotify gebruikt en voeg ook daar de map My Dropbox aan je lokale bestanden toe. Nu kun je overal ook je eigen MP3’s met Spotify afspelen. Nooit meer een onvolledige playlist!

Gerelateerde berichten

5 gedachten over “Spotify en Dropbox, een mooi koppel

    1. Goede vraag. Ik denk het via een kleine omweg wel kan. Je kunt in Dropbox een map delen met iemand anders. Als die ook Dropbox heeft ziet hij die map in zijn Dropbox en kan deze dan aan zijn lokale bestanden in Spotify toevoegen. Ik zal het eens verder uitzoeken en kom er op terug.

    1. Ik heb even geen iPad hier dus kan het niet exact aangeven. Als het goed is zie je rechtsboven een tandwieltje. Als je daar op klikt kom je bij de instellingen. Via Bewerken kom je bij de Voorkeuren.

      Het is overigens niet zo dat je liedjes van Spotify rechtstreeks op je Ipad kunt zetten. Het werkt alleen andersom, je kunt liedjes die in je Dropbox zitten aan je bibliotheek in Spotify toevoegen.

      Dit artikel is al van een tijd geleden, ik ben bezig met een nieuwe versie die beter aansluit bij de huidige mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *