Spotify-data voorspelt: Mia en Dion worden vijfde

Dinsdagavond is het zover: de start van de 67e editie van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Spotify is in de streamingcijfers gedoken om te kijken wie volgens hun luisteraars de absolute winnaar is. De cijfers laten zien dat de Zweedse Loreen er deze editie met de winst vandoor gaat. De Italiaanse inzending ‘Due Vite’ komt op de tweede plaats en ‘Queen of Kings’ van de Noorse Alessandra maakt de top drie af.

Voorspelling Spotify opnieuw goed?

Vorig jaar voorspelde Spotify dat Italië, net als het jaar ervoor, de onbetwiste winnaar zou zijn. Dit jaar maakt Italië volgens de streamingdata plaats voor de Zweedse Loreen, die er in 2012 met ‘Euphoria’ ook al vandoor ging met de winst. Italië komt hierdoor met ‘Due Vite’ op de tweede plek. De Nederlandse inzending ‘Burning Daylight’ doet het ook goed onder Spotify-gebruikers. Mia Nicolai en Dion Cooper komen volgens de wereldwijde streamingcijfers op de vijfde plek.

Top 10 meest gestreamde inzendingen wereldwijd:

Het Songfestival door de jaren heen

De Nederlandse deelnemers blijken elk jaar populair op Spotify, zo kwam S10 met ‘De Diepte’ vorig jaar volgens de streamingdata op de derde plek. Ook blijft Duncan Laurence favoriet bij de internationale luisteraars; na de winst in 2019 is hij veruit de meest gestreamde winnaar van de afgelopen tien jaar. Hiermee verslaat hij Måneskin, die op de tweede plek staat binnen de top 10 van meest gestreamde winnaars.

Beluister alle inzendingen van het Eurovisie Songfestival 2023 in de officiële Eurovision 2023 afspeellijst Spotify.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *