Popcorn Hour, leuke naam voor een fantastisch apparaatje. Hij is ongeveer zo groot als een pocketboek en speelt alle populaire audio-  en videoformaten af, zelfs ISO-bestanden en DVD mappen (AUDIO_TS en VIDEO_TS). Branden van DVD’s is dus niet nodig. Ook voor HD films in de hoogste kwaliteit draait hij zijn hand niet om. Ik heb thuis een Popcorn Hour draaien en ik kan mijn geluk niet op. Eindelijk kan ik genieten van echte HD-kwaliteit op mijn flatscreen. Maar het is niet alleen afspelen, het unieke is dat dit apparaatje kan worden aangesloten op internet en dan zelf zorgt voor het downloaden. Dat gaat via een ingebouwd BitTorrent programma. Deze downloadt voor mij bijvoorbeeld automatisch elke nieuwe aflevering van een Amerikaanse serie. Er komt geen computer aan te pas. Met de afstandsbediening start ik een aflevering wanneer ik wil. Het werkt beter dan een harddisk recorder. Dit is het TV-kijken van de toekomst.

Popcorn HourOok van nieuwsgroepen downloaden
Deze week is in de laatste firmware het programma NZBGet toegevoegd. Ik kan nu ook via nieuwsgroepen films en muziek rechtstreeks op mijn Popcorn binnen halen. De computer heb ik daarvoor niet eens meer nodig!

Voor freaks en vrouw
Je moet wel een beetje handig zijn om dit apparaat draaiend te krijgen. Ben je een apparatuurfreak, dan is de Popcorn Hour een regelrechte aanrader. Lees bijvoorbeeld eens deze review van PCM.
Heb je de zaak werkend en staan de films, foto’s en muziek er op, dan is de bediening verder simpel. Je hebt alleen nog de bijgeleverde afstandsbediening nodig. De WAF (Wife Acceptance Factor) van de Popcorn Hour is dan zelfs hoog.

Koopadviesje
De nieuwe versie (A110) is in Nederland nog niet verkrijgbaar voor zover ik weet. Ik heb de Popcorn Hour A100. Die is Nederland nog volop te koop via de diverse webshops.

Let wel op, want er worden soms woekerprijzen gevraagd. In de VS kost de A100  $ 179,-. In Nederland durven bedrijven er gewoon een prijskaartje van  € 279,- aan te hangen. Ik heb persoonlijk goede ervaringen met Memoryshop.nl, niet de aller goedkoopste, maar ze doen wat ze beloven: de volgende dag bezorgen.

Harde schijf
Hij wordt geleverd zonder harde schijf en werkt ook zonder. Je kunt er een externe harde schijf op aansluiten. Toch is het plaatsen van een interne harde schijf wel nodig voor optimaal gebruik.

Hulp en informatie
In de forums van Popcorn Hour kun je massa’s tips en ervaringen vinden.