Ik volg de Perfect serie op Eerste Hulp bij Plaatopnamen al een paar jaar met veel plezier. Prachtig concept, playlists met een verhaal gemaakt door echte liefhebbers. Een geweldige manier om kennis te maken met een genre of artiesten waar je wel van gehoord hebt, maar waar je nog niet echt naar geluisterd hebt. Door de Perfect Wilco lijst ben ik op slag een fan van Wilco geworden. Dankzij de Perfect Steely Dan schaam ik me niet meer voor mijn liefde voor deze “gladjakkers”.

De Perfect serie heeft nu een eigen thuis gevonden. Op Perfects.nl staan ze allemaal fraai vormgegeven en netjes gerubriceerd met de bijbehorende playlist in Spotify, Deezer en Mixcloud. Genieten geblazen.

Perfects.nl

Perfects.nl

Toch toont deze site ook aan dat er grote behoefte is aan een universeel playlistformaat, Nu moet er voor elke dienst een aparte playlist worden geplaatst en vallen een aantal prima diensten buiten de boot. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor Rdio, Xbox Music of Juke dan kun je weer niet via je eigen “muziekprovider” van al dat moois op Perfects.nl genieten. Daarom blijf ik het initiatief van Tomahawk van harte steunen. Zouden meer mensen moeten doen….