Downloaden van muziek wordt steeds minder populair. Dat wil niet zeggen dat muziek minder in trek is, zeker niet. We gaan steeds meer online luisteren. Dat gaat prima met de huidige internetsnelheden. Menige internetter grijpt tegenwoordig eerder naar YouTube dan naar LimeWire voor een muziekje.

Ook bij  Jiwa.fm en Deezer.com, legale Franse diensten, kun je terecht voor een prima voorraad muziek van alle bekende artiesten. Helemaal gratis alle songs uit de catalogus volledig afspelen in een uitstekende geluidskwaliteit.

Offline

Maar ja, je hebt niet overal een snelle internetverbinding. Wat dan? Geen nood, een handige Fransman heeft een programmaatje gemaakt met de naam Freezer. Je start Freezer, past de proxy-instellingen van je browser aan (localhost poort 8800) en als je dan in Jiwa of Deezer een liedje start verschijnt er opeens een venstertje met Opslaan als…

Even de bestandsnaam invullen, op Opslaan klikken en de download start. Het zal wel niet helemaal de bedoeling zijn van Jiwa en Deezer, maar het is wel handig zo af en toe. De kwaliteit van de MP3-tjes is trouwens prima in orde. Die van Deezer zijn 128 kbps en van Jiwa zelfs 192(vaak zelfs VBR!).

Is deze manier van downloaden nu wel toegestaan? Geen idee, het is in ieder geval wel downloaden van een legale bron.

http://musicfreezer.freehostia.com