Zonder Facebook account kun je geen nieuw Spotifyaccount aanmaken, voor veel mensen een reden om niet aan Spotify te beginnen. Omdat Facebook in Duitsland niet zo populair is, heeft Spotify daar de verplichte koppeling verwijderd. Dat biedt mogelijkheden! Met dank aan Dan een workaround om zonder Facebook toch een Nederlands Spotifyaccount te krijgen.

Account aanmaken

Ga naar https://www.german-proxy.de om te faken dat je in Duitsland zit.

Vul op deze site https://www.spotify.com/de/signup/open/ in en klik op Go.

Klik op Account mit meiner Email Adresse erstellen onder de grote Facebookknop

Vul je de gevraagde gegevens in:

Tip! Je kunt een nep e-mailadres gebruiken. Spotify doet niet aan e-mailverificatie.

Een Duitse postcode bestaat uit 5 cijfers, ik denk dat alle combinaties van 5 cijfers wel werken. Op http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_postal_codes_in_Germany kun je eventueel een bestaande code vinden.

Alles ingevuld? Klik op Weiter

Kies nu voor Spotify Es ist Gratis en klik rechts onderin de Gift Card als betaalmethode aan. Zie het voorbeeld hieronder:

Dan nog even op Weiter klikken en…..

Gefeliciteerd! Je bent de trotse bezitter van een Spotifyaccount!

Je kunt nu het programma downloaden en installeren. Vervolgens inloggen en genieten maar. Mocht je een beetje hulp nodig hebben bij de eerste verkenning van Spotify, lees onze handleiding.

Account verhuizen naar Nederland

Je Duitse account blijft nu 14 dagen zonder problemen werken. Natuurlijk wil je Spotify langer gebruiken. Dan moet je nog even naar Nederland verhuizen. Om dat te realiseren heb je wel een creditcard of PayPalrekening nodig. Wees gerust, het is alleen nodig voor verificatie. Er wordt niets afgeschreven en je kunt de koppeling met de card of rekening na voltooien van de procedure weer verwijderen.

Log in op www.spotify.com/nl en ga via het menu rechtsboven naar Abonnement. (of klik even op deze link https://www.spotify.com/nl/account/subscription/)

Klik vervolgens op “Je betalingsgegevens bijwerken

In de tekst bovenin de pagina staat de link “je land wijzigen

Klik op deze link zet het land op Nederland, vul een Nederlandse postcode en vink de gewenste betaalmethode aan. (Geen angst, er wordt niets afgeschreven!)

Vervolg de procedure. Je  rekeninggegevens worden door je creditcardmaatschappij of PayPal gecontroleerd en als dat allemaal in orde is krijg je de volgende melding..

Verhuizing geslaagd!

Je kunt trouwens de koppeling met je creditcard of PayPal weer ongedaan maken op https://www.spotify.com/nl/account/subscription/change-payment/.

Veel plezier!