MusicFromNL bestaat sinds 2000 met als doel het bieden van een platform voor de promotie van (opkomende) Nederlandse artiesten en het stimuleren van een gezond popklimaat in Nederland. De afgelopen week werd een volledig vernieuwde site gelanceerd. Arjen van der Straaten, eigenaar van het muziekplatform: “MusicFromNL is een plek waar liefhebbers nieuwe muziek kunnen ontdekken en waar artiesten zichzelf onder de aandacht kunnen brengen. De nieuwe website maakt dit nu nog gemakkelijker. Door bepaalde functionaliteiten te schrappen en een aantal nieuwe toe te voegen zijn we met deze opzet dichter bij de basis gekomen.”

Discover, Connect en Launch
Naast de presentatie van een strakkere en meer gebruiksvriendelijke vormgeving krijgt elke MusicFromNL-gebruiker een eigen timeline en is de vernieuwde website ingericht volgens het Discover, Connect en Launch-principe.

Discover staat voor het ontdekken van nieuwe Nederlandse muziek. Wie open staat voor al het goede dat (underground)muziek van eigen bodem te bieden heeft, kan op ontdekkingsreis. De content is daarop aangepast en afdelingen die daar niet meer bij aansloten, zijn geschrapt. Artiesten die ontdekt willen worden, maken zich zichtbaar door een artiestenprofiel aan te maken.

Door te Connecten kunnen gebruikers zich verbinden met artiesten én met andere gebruikers die in de vijver van hun smaak vissen. Mensen die MusicFromNL+ gebruiken ontvangen bovendien persoonlijke updates via e-mail over alle artiesten waarmee zij geconnect zijn. Artiesten vergroten hun doelgroep door te connecten met fans.

Like it? Launch it! Alle nieuwe gebruikers en gebruikers van MusicFromNL+ kunnen hun passie voor Nederlands muziektalent delen door te Launchen. Iets wat niet onontdekt mag blijven, krijgt met een druk op de launch-knop een prominente plek op de website. Denk aan het launchen van een artiestenpagina, een nieuwsbericht of een concert. Zo beslist de gebruiker voortaan mee over de inhoud van de website en wordt muziek eenvoudig en snel met andere liefhebbers gedeeld. Artiesten kunnen zich laten promoten door hun fans. Hoe completer het artiestenprofiel, hoe meer de fan kan launchen.

MusicFromNL+
Je kunt dit abonnement 14 dagen gratis proberen zonder verdere verplichtingen en zonder opgeven van betaalgegevens. Je kunt alle tracks dan volledig afspelen. Als het bevalt kun je voor de schappelijke prijs van € 9,95 per kwartaal je MusciFromNL+ abonnement voortzetten. Je krijgt dan een welkomstgeschenk en onder andere ook elk kwartaal een digitaal verzamelalbum met de beste nieuwe muziek van Nederlandse bodem.

Nederlands elftal
Wees gerust, niet de zoveelste EK-actie. Dit elftal is altijd actief en wordt ook constant voorzien van nieuwe spelers. Je krijgt zo altijd het nieuwste aanbod van Nederlandse bodem voorgeschoteld.

MusicFromNL is een site die niet mag ontbreken in de bookmarks van de Nederlandse muziekliefhebber.