Drukke week bij Spotify, eindelijk de iPad App, een update van de iPhone/iPod app en ook aan de desktopversie zijn een aantal nieuwe opties toegevoegd. Een overzicht van de nieuwe opties in deze updates.

iPhone/iPod Touch

  • Nummers in elkaar over laten lopen (crossfading)
  • Afspelen zonder pauzes (Gapless playback)

In elkaar overlopen werkt alleen bij afspelen van playlists, afspelen zonder pauzes alleen bij albums. Kun je dus rustig alle twee inschakelen.

Desktop

  • Radio nu ook op basis van album en afspeellijst;
  • Delen op Tumblr en rechtstreeks posten op Twitter;
  • Muziekaankondigingen;
  • “Kopieer ingebouwde code” toegevoegd aan rechtermuismenu.

Radio

Het was al mogelijk een “radiozender” te starten op basis van een track of artiest. Het kan nu ook op basis van een album of afspeellijst. Spotify speelt dan vanzelf songs in hetzelfde genre.

Albumradio werkt alleen als je het album bekijkt in de catalogus. Heb je er al een afspeellijst van gemaakt dan wordt het “Radiozender voor deze afspeellijst beginnen”.

Delen

Het pop-up venster voor het delen van je muziek is verbouwd:

Delen via MSN is verdwenen en vervangen door delen via Tumblr. Je kunt in de opties (onder het tandwieltje) de accountgegevens opslaan, zodat je voortaan met een enkele klik de muziek op Facebook, Twitter of Tumblr kunt posten.

Post jij regelmatig Spotify songs op Twitter? Dan heb ik nog een aardige verrassing voor je. Ik heb een pagina met alle Spotify Tweets gebouwd en een pagina waarop al jouw Spotifytweets zijn verzameld.

Delen met je vrienden op Spotify heeft een apart tabje gekregen. Als je de eerste letters van de naam intikt krijg je een keuzelijstje.

Muziekaankondigingen

Op de “Wat is nieuw” pagina krijg je voortaan aankondigingen van belangrijke releases te zien, zoals een paar weken geleden met het toevoegen van de nog ontbrekende albums van de Red Hot Chilli Peppers aan de catalogus van Spotify. Het gebeurt in de vorm van een “overlay” die de gebruikers van de gratis versie wel kennen van de reclameboodschappen. Ook de Premium en Unlimited gebruikers krijgen hier nu mee te maken, maar wees gerust, je kunt het in de Voorkeuren uitzetten.

Kopieer ingebouwde code

Een cryptische tekst in het rechtermuismenu die niet iedereen direct duidelijk zal zijn.

Je kunt hiermee de embedcode aanmaken om het nummer of de afspeellijst op je site of blog te publiceren in de vorm van een Spotify Play Button

Voorbeeld van zo’n code:
iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:album:4sfSGArEwQVqQAVu3Ubjgw” width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”></iframe>

Ik hoop dat ik al de nieuwe opties heb gevonden, zo nee, geef het even door.