In samenwerking met Sony Music Nederland presenteert 22tracks een exclusieve playlist van de nieuwe plaat van Band of Horses: ‘Mirage Rock’. In de playlist die door de Amerikaanse band zelf werd samengesteld is niet alleen hun splinternieuwe album te beluisteren, maar vind je ook zeven favoriete nummers van de band uit Seattle. Deze tracks zijn, net als ‘Mirage Rock’, allen geproduceerd door Glyn Johns die eerder werkte met onder meer Bob Dylan en The Clash. Verder bevat de playlist vier nummers van eerdere albums van Band of Horses. De stream van hun inmiddels vierde album is deze week integraal te beluisteren op de Amsterdamse en Brusselse homepage van 22tracks.

Het blijkt trouwens niet de eerste keer dat 22tracks de handen ineen slaat met Sony Music Nederland om een album te primeuren in Nederland. Sony geeft aan dat eerder het geval was met The Vaccines en Miike Snow.

Sony Music is één van de weinige grote labels die zo nauw samenwerkt met een online platform als 22tracks. Frank Bloemen, marketing director Sony Music Nederland, licht toe: “We geloven dat streaming de toekomst heeft en werken daarom graag samen met platforms die in deze behoefte voorzien”.

Niels Aalberts, blogger en schrijver, meldt het volgende: “Ik snap goed dat Sony Music het nieuwe album van Band of Horses bij 22tracks primeurt. 22tracks heeft een album op hun platform draaien in een genre dat daar wat aandacht kan gebruiken. Sony en Band of Horses profiteren van het interessante en smaakmakende publiek van 22tracks. Iedereen wint.”

De exclusieve 22tracks playlist kun je hier luisteren

Het album is trouwens ook op Spotify en Deezer te vinden. Heb je het niet zo op streamen? Voor € 9,99 kun je het album in 320kbps MP3 downloaden bij 7Digital.com.