Nieuw Nederlands record: Cheerleader van Omi haalt 1 miljoen streams in een week

De remix van Cheerleader van Omi gemaakt door de Duitse producer Felix Jaehn gaat als een speer op Spotify. De track heeft deze week het Nederlands record van meeste streams in één week verbroken door de magische grens van één miljoen te behalen.

Mr Probz is zijn record met 870.000 streams van zijn hit Nothing Really Matters dus kwijt. Hij behaalde dit record in november 2014. Hiervoor was het record van Clean Bandit met Rather Be feat. Jess Glynne op 590.000 streams (april 2014).

Een miljoen streams in een kleine markt als Nederland is inderdaad spectaculair en toont aan dat streaming niet meer “the future” is maar duidelijk “now”.

“Fantastisch om te zien dat de lat van 1 miljoen streams per week op één track gehaald is in Nederland. Het is een bewijs van de enorme groei die Spotify niet alleen wereldwijd maar ook in Nederland doormaakt. Zonder onze 60 miljoen actieve gebruikers wereldwijd was dit niet mogelijk geweest, een geweldige prestatie waar ik Omi en zijn team van harte mee wil feliciteren”, aldus Jim Kreeftenberg, manager label relations, Spotify Benelux.

Wat schuift dat?
Bij dergelijke getallen komt uiteraard de onvermijdelijke Nederlandse vraag: “Wat schuift dat?”.
Vuistregel: ongeveer 0,4 cent per stream. dus 1 miljoen streams is goed voor zo’n 4000 Euro. Het zit in werkelijkheid iets ingewikkelder in elkaar. Wil je meer details, leef je maar uit

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *