Het is geen nieuws dat muziek en films op grote schaal worden gedownload. Volgens de muziek- en filmindustrie zijn de computerbladen daar mede schuldig aan. Zij ergeren zich de clubkleuren van ADO Den Haag aan de artikelen over downloaden. Wie kent niet de schreeuwende teksten op de diverse computerbladen? Nu nog sneller downloaden! Download alle films op topsnelheid. Nog sneller dan BitTorrent!

Deze bladen waren zelf nooit het slachtoffer van grootschalige piraterij. In de nieuwsgroepen kun je wel pdf-versies van de populaire bladen vinden, maar daar bleef het dan wel zo’n beetje bij. Nu lijkt het er op dat ook de bladen zullen moeten leren leven met grootschalige verspreiding via internet. Mygazines.com laat gebruikers pdf-versies van bladen uploaden waarna ze voor iedereen gratis beschikbaar zijn. Je kunt ze zelfs online lezen via de fraaie Flipbook flash reader. Er is inmiddels een keur van bladen te vinden, Rolling Stone, FHM, Playboy, Penthouse, PC Magazine, noem maar op. Om ze allemaal te kunnen bekijken moet je je alleen wel even registreren (gratis).

Tip: Ga je voor de interessante interviews in de Playboy? Vergeet niet het 18+ filter uit te zetten 😉

Snel uit de lucht?
Nu denk je waarschijnlijk, deze site wordt in no time uit de lucht gehaald. Dat kan nog wel eens tegenvallen. Mygazines wordt namelijk gehost door PRQ hosting in Zweden en dat bedrijf is opgericht door de mannen van The Pirate Bay.

Ik vermoed dat de jongens van de muziek- en filmindustrie zich stiekum kapot lachen.

www.mygazines.com