Mijn hond heeft zijn eigen Spotify account

Sinds kort heeft mijn hond een eigen Spotify account. Je denkt natuurlijk dat ik helemaal geflipt ben, maar laat ik het even uitleggen. Dan zul je zien dat het helemaal zo gek nog niet is en misschien breng ik je wel op een idee.

Playlist voor honden

Op Spotify vind je diverse playlists voor honden en zelfs podcasts.

Het is speciale rustgevende muziek die je kunt afspelen als je hond alleen thuis is. Het geeft toch altijd een beetje een schuldgevoel als je hem alleen laat, dus het voelt beter als je het hem zo comfortabel mogelijk maakt. Het werkt top. Als wij een avondje weg zijn, zet ik zo’n playlist op en onze Flip slaapt een gat in de avond. Het is zelfs zo dat als ik de hondenplaylist aanzet, hij meteen weet hoe laat het is: hij zoekt direct zijn slaapplek op.

Dat afspelen deed ik tot voor kort met mijn eigen Spotify account maar dat heeft een paar nadelen:

  • Spotify weet wat je vaak luistert en past daarop de aanbevelingen en mixen aan. Die raken op die manier vervuild met rustgevende hondenmuziek. Daar wil ik zelf niet direct naar luisteren.
  • Zit ik in de auto en draait thuis zo’n hondenlijst, dan kan ik in de auto geen andere muziek via Spotify afspelen, want dan stopt de hondenmuziek thuis.

Nog een ergernis

Het gaat niet alleen om de hond. Ik speel in een paar bandjes en oefen thuis meestal op een Spotify playlist met de nummers uit ons repertoire. Daardoor staan de nummers die ik speel in de Band of Neighbours, The Muckrakers en de Time Traveller Band hoog in mijn jaaroverzicht van meest geluisterde nummers. Niet echt fraai en het veroorzaakt ook weer “vervuiling” in mijn Spotify Weekly en Daily Mixes.

De oplossing

Ik heb een oplossing gevonden: een eigen account voor de hond. Dat account kan ik meteen gebruiken voor het instuderen van de nummers voor de bands. Twee vliegen in één klap.

En als je nu denkt.: “Je gaat toch geen € 9,99 per maand betalen voor een account van je hond“. Dat hoeft helemaal niet. Ik heb namelijk een Spotify Premium Family account waardoor je premium accounts kunt activeren voor jezelf en 5 andere gezinsleden. Kost slechts €14,99 per maand.

Het account voor de hond is dus eigenlijk helemaal gratis en ik ben van een stukje ergernis verlost. Mijn Spotify Weekly en Daily Mixes raken weer helemaal schoon. In de auto kan ik luisteren wat ik wil.

Nog een praktische oplossing

Om nu te voorkomen dat ik steeds moet uitloggen van mijn eigen account en inloggen op het “hondenaccount”, heb ik een Android boxje aan mijn stereo gekoppeld waarop Spotify met het account van Flip draait. Kun je natuurlijk ook realiseren met een oude mobiel of tablet. Heb je geen geschikt apparaat in huis, voor een paar tientjes kun je een Android box scoren waarop Spotify en vele andere Android apps prima draaien. Ook de gratis YouTube apps zonder reclame.

Het is natuurlijk een schoolvoorbeeld van een First World Problem. Misschien heb je wat aan deze oplossing. Zo niet, ik ben in ieder geval erg blij met mijn hondenaccount. Problem solved.

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Mijn hond heeft zijn eigen Spotify account

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *