Kun je met Boomy echt zelf muziek op Spotify zetten?

Recent kwam Boomy in het nieuws omdat Spotify een aantal van de met deze AI-app gemaakte muziek heeft verwijderd. Men dacht aanvankelijk dat Spotify maatregelen nam om AI-muziek te weren. Later bleek dat het niet om de muziek zelf ging. De echte reden van verwijderen bleek streamfraude. Door het aantal streams van deze tracks te manipuleren probeerde iemand meer geld te ontvangen.

Ik heb Boomy eens uitgeprobeerd om te kijken of je nu echt muziek kunt maken met deze app en of je deze muziek zomaar op Spotify kunt krijgen.

Een track maken

Uiteraard is de eerste stap een track in elkaar sleutelen. Dat kan inderdaad zoals Boomy belooft met een paar klikken. Het valt alleen niet mee om een beetje knappe muziek te maken. Het resultaat is vaak nogal teleurstellend. Om wat voorbeelden te geven, luister eens naar de playlist This is Boomy  Je zou toch verwachten dat deze de pareltjes van de Boomygebruikers bevat. Oordeel zelf.

Na wat gerommel heb ik een nietszeggend stukje concentratiemuziek in elkaar gesleuteld. Titel “Sleep Like a Baby” met als artiestennaam Sambient. Luister naar het resultaat:

De track releasen op de streamingdiensten

Ik kan de track direct naar Spotify laten uploaden, zelfs in de gratis versie van Boomy. Je kunt zelfs 5 complete albums helemaal gratis uitbrengen op de grote streamingdiensten. Boomy heeft dat allemaal prima voor elkaar. Zelfs de albumcover wordt door AI aangemaakt in het vereiste formaat. Een kind kan de was doen.

Release is onder review

Ik heb ” Sleep like a Baby” als single aangeboden. Direct kreeg ik bericht dat deze single eerst wordt gereviewd. Zou deze track door de keuring komen? We gaan het zien. Wordt vervolgd…..

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *