Je eigen Top2000 in Spotify

Dankzij Hotspotify.com kun je ook via Spotify van de Top2000 genieten. Geen gepraat, geen nieuws, alleen muziek en je kunt de mindere nummers gewoon skippen. Maar waarom zou je er niet meteen je eigen persoonlijke Top2000 van maken? Gooi die slechte nummers er uit, verander de volgorde, voeg nog een paar persoonlijke favorieten toe, kan allemaal. Kun je ook meteen de mindere versies en de nep-Beatles vervangen. Mooie gelegenheid om je nog een aantal mogelijkheden van Spotify te laten zien.

Top2000 playlist laden

Klik op deze link en de lijst verschijnt in Spotify.

Klik bovenin op Subscribe en de playlist staat in de lijst van playlists links in het scherm van Spotify.


Kopieer de inhoud van de Top2000 lijst naar je eigen lijst

Selecteer een willekeurige track in de Top2000 lijst. Selecteer dan alle tracks met de toetsencombinatie Ctrl+A.  Nu een rechter muisklik en kies in het rechtermuismenu voor Save to -> New Playlist.

Geef deze nieuwe playlist een naam, bijvoorbeeld Top2000 + je eigen naam.

Bewerk de Top2000

Je kunt nu je eigen lijst maken.

Nummer verwijderen:
Selecteer de track en klik op de Delete knop

Nummer verplaatsen:
Selecteer de track, hou de linker muisknop ingedrukt en sleep het nummer naar de gewenste positie.

Nummer toevoegen:
Zoek het nummer op in Spotify selecteer dit en sleep dit naar de playlist. Als je even wacht boven de playlist kun je het nummer meteen op de gewenste plek  slepen. Klik op het plaatje hieronder voor een demonstratie.

Ontbrekende nummers importeren

Het is helaas nog steeds zo dat niet alle artiesten of hun platenmaatschappij muziek via Spotify aanbieden.  Dat ligt niet aan Spotify, die wil natuurlijk een zo groot mogelijk aanbod hebben. Nee, het zijn de artiesten of platenmaastchappijen zelf die soms dwarsliggen. Zo zul je geen muziek van The Beatles of Pink Floyd in Spotify vinden.  Daarom staan er in de Top2000 playlist versies van tribute bands. Als echte fan heb je natuurlijk al lang de MP3-versie van deze nummers weten te scoren. Die kun je ook aan Spotify en je eigen Top2000 toevoegen. Gaat als volgt:

Klik helemaal linksboven op File.  Kies Import  -> From Hard drive

Dan even de map opzoeken en toevoegen  maar.

Nu nog even je eigen Top2000 op je mobiele telefoon zetten?

Geen probleem als je een geschikte telefoon en Spotify Premium hebt. Wil je Spotify Premium een maandje proberen? Kan zonder probleem.


Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *