Jammen met Spotify

Spotify blijft verrassen, ze kondigen allerlei nieuwe features aan en vervolgens zie je die nooit verschijnen, denk bijvoorbeeld aan de AI-DJ. Die is in ieder geval in Nederland nog niet ingehuurd.

Als een donderklap bij heldere hemel verschijnt zomaar een nieuwe feature, die bij mijn weten nog nooit is aangekondigd:

Jam: een gepersonaliseerde, realtime luistersessie waar 32 vrienden aan kunnen deelnemen. Met de nieuwe functionaliteit wil Spotify de ‘Samen luisteren’-ervaring naar een hoger niveau tillen. Jam zou vanaf vandaag overal beschikbaar zijn maar ik heb ‘m nog niet aangetroffen in mijn apps.

Elke Spotify-gebruiker kan via Jam tracks toevoegen aan een gedeelde wachtrij. De nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor alle gebruikers. Premium gebruikers hebben wel meer voordelen; zo kunnen ze de Jam hosten, deelnemen aan een Jam op afstand, het volume beheren en de Jam later als playlist opslaan.

Ook voor gratis gebruikers

Opvallend:  deze nieuwe optie is ook beschikbaar voor gratis gebruikers. Die kunnen deelnemen maar niet zelf een Jam starten.

Hoe werkt Jam?

  • Een Premium-gebruiker start de Jam als host met een nummer of afspeellijst naar keuze.
  • De host nodigt vrienden uit voor de Jam. De deelnemers (Free en Premium gebruikers) kunnen meedoen door hun de telefoons samen te verbinden via Bluetooth of door een QR-code te scannen op de telefoon van de host. De host kan ook een link delen via onder andere sociale media en sms.
  • Iedereen in de Jam kan nummers toevoegen aan de gedeelde wachtrij en zien wie wat heeft toegevoegd. Op basis van de luistervoorkeuren van de groep doet Spotify aanbevelingen, zodat de nummers die afspelen overeenkomen met de interesse van de gebruikers.
  • De host heeft de ultieme controle, en kan de wachtrij zelf beheren of gasten toegang geven om de wachtrij te bewerken.

Spotify heeft er een goed-verhaal-lekker-kort video van gemaakt.

Mocht die niet duidelijk zijn? Hier kun je alle info lezen: Introducing Jam.

Je bent op feestjes dus niet afhankelijk van één DJ die de muziek bepaalt. Je kunt zelf meedoen. Als dat maar goed gaat.

.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *