Ooit was het de kunst de muziekbestanden zo klein mogelijk te krijgen om ze makkelijk via internet te kunnen uitwisselen. MP3-Pro en dat soort zaken, wie kent het nog? Achteraf blijkt dat allemaal verspilde moeite, de internetsnelheden zijn dusdanig verhoogd dat je grote bestanden ook in no time binnenhaalt en dus kunt streamen. De nieuwe trend in de muziekdiensten is daarom het leveren van muziek in absolute CD-kwalilteit, wel wat gecomprimeerd maar dan zonder kwaliteitsverlies, lossless. Zo levert de dienst Qobuz al een tijdje streaming muziek in het lossless formaat FLAC en sinds kort is ook Tidal in Nederland beschikbaar.

Deezer heeft ook zo’n HiFi-abonnement: Deezer Elite. Tot op heden slechts beschikbaar in de Verenigde Staten en voor gebruikers van Sonos. Op 19 maart a.s.komt Deezer Elite beschikbaar voor alle gebruikers in Nederland.

deezer-elite

Bestaande Deezer Premium+-abonnees op Sonos kunnen zonder kosten naar Deezer Elite upgraden als ze meteen voor een jaar tekenen. Sonos promotie-gebruikers kunnen upgraden voor €36 bij inschrijving voor een volledig jaar.

Wat Deezer Elite gaat kosten voor nieuwe gebruikers is nog niet bekend maar er is wel een gratis proefperiode van 30 dagen. Het zal ongetwijfeld iets rond de €19,95 per maand worden. Je voelt het verschil dus in ieder geval in je portemonnee, of je ook het verschil in geluidskwaliteit tussen een 320kbs MP3 en een FLAC-bestand hoort….. Ik waag me niet aan die discussie.