Handige nieuwe functie in Spotify!

Speel jij ook zo af en toe een playlist af met muziek die je Spotify Weekly en andere gepersonaliseerde lijsten vervuilt? Ik had dat met een playlist om mijn hond rust te geven als hij alleen thuis zit. Mijn smaakprofiel was naar de gallamiezen. Kreeg ik in mijn lijsten ook allerlei suffe honden slaapmuziek. Toevallig schreef ik kort geleden nog een stukje over een oplossing die ik zelf bedacht:. Mijn hond heeft een eigen Spotify account.

 

Op zich een prima oplossing maar wel wat omslachtig. Ik heb niet de illusie dat Spotify mijn stukje heeft gelezen, maar het is wel een toeval dat ze nu komen met een betere oplossing. Je kunt afspeellijsten uitsluiten van je profiel, zodat de algoritmes niet meer aan de haal gaat met muziek die je voor andere doeleinden draait.

Niet gebruiken voor je muzieksmaakprofiel

Heb je hem nog niet? Zoals gebruikelijk rolt Spotify aanpassingen geleidelijk uit. Even geduld dus. Het account van mijn hond kan in ieder geval naar de eeuwige jachtvelden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *