We kunnen nu al een paar dagen van Netflix gebruik maken en het is wat mij betreft genieten. De Spotify voor films is er eindelijk.

Ik lees alweer een hoop gezeur over het aanbod en dat het “wel € 7,99” kost, maar kom op zeg. Ga je wel eens naar de bioscoop? Voor de prijs van een cola en een bak popcorn in de bioscoop, kun je bij Netflix een maand onbeperkt films en series kijken. Goed, niet alle series en films maar ik heb al zoveel materiaal gevonden en op mijn lijstje gezet dat ik me de komende maanden niet hoef te vervelen.

Voor degenen die toch graag nu al wat meer aanbod zouden willen hebben zoals Breaking Bad of de geweldige documentaireserie Classic Albums heb ik een misschien handige tip. Netflix bepaalt het aanbod op basis van je IP-adres. Normaal gesproken kijk je via een Nederlands IP-adres en krijg je het Nederlandse aanbod voorgeschoteld, gebruik je een IP-adres uit de VS dan heb je opeens wel toegang tot bijvoorbeeld Breaking Bad en Classic Albums.

Hoe kom je aan een Amerikaans IP-adres? Er zijn diverse manieren, maar de makkelijkste oplossing biedt denk ik Hola. Het gaat als volgt:

Ga naar Hola en installeer het programma of de Chrome-extensie.

  1. Zet de Unblocker aan
  2. Zet Netflix aan
  3. Ga via Hola naar Netflix.com en log (zonodig) in.

Hola Netflix

Je zult zien dat je nu veel meer aanbod hebt! Kijk maar:

breakingnetflixbad

Netflix op je TV

Nu kan ik voorstellen dat je het liefst op je TV Netflix wilt kijken. Dat kan ik ook voor je regelen. Op mijn site AndroidMiniComputer.nl kan ik je een apparaatje leveren waarmee je op je TV van Netflix kunt genieten. Ook de Hola Unblocker is op zo’n Mini PC te gebruiken, het is maar dat je het weet.

netflixandroid

Hiermee zet je trouwens net zo makkelijk Spotify of Deezer op je TV. Ook XBMC is geïnstalleerd, altijd handig voor materiaal dat weer niet op Netflix staat.