Google Play Music All Access

Ook het gigantische Google gaat de strijd aan met marktleider Spotify. Google Play Music All Access; goede naam, lekker kort…  De Zweedse pionier van de streamingdiensten zit echter behoorlijk stevig in het zadel, dus je moet wel echt van goede huize komen en iets bijzonders bieden om marktaandeel af te snoepen.

En eerlijk gezegd biedt Google niet veel bijzonders. De dienst kent geen gratis versie, behalve dan een maand gratis gebruik als je je creditcard gegevens invult. Daarna gaat Google duimen dat je vergeet tijdig (binnen een maand) op te zeggen. Dat werpt voor de meeste gebruikers toch al een enorme drempel op.

Google Play Music All Access
Google Play Music All Access

Scan & match en downloaden

Wel bijzonder is de mogelijkheid om je eigen muziek te uploaden ( tot 20.000 nummers). Je hoeft dan niet eens alles te uploaden. Google kijkt of ze dat nummer al in de collectie hebben en zet bij een positieve match direct een 320kbps MP3 versie van de song neer. Deze kun je dan ook weer als 320kbps MP3 downloaden, dus een mooie gelegenheid om de geluidskwaliteit van je verzameling op te krikken.

Introductietarief 7,99 per maand

Meld je je voor 15 november 2013 aan dan betaal je voortaan 7,99 euro per maand, ben je te laat dan wordt het 9,99 euro per maand.

Conclusie

Ik heb de dienst nu een week gebruikt, maar kan er nog niet echt warm voor lopen. De webinterface is nogal rommelig en ik had regelmatig last van storingen, maar dat kunnen kinderziekten zijn. Nog een paar nadeeltjes: geen connectie met Last.fm en geen mogelijkheid om je muziek of playlists te delen anders dan via Google+. Google Play Music All Access voegt dus niet veel toe. Grootste pluspunt is de mogelijkheid om je eigen tracks te uploaden die je dan ook overal mobiel kunt afspelen.Verder doet Google op vele punten duidelijk onder voor Spotify en Deezer.

 

 

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Google Play Music All Access

  1. Ik was blij verrrast toen de dienst in Nederland beschikbaar kwam en overwoog het ook een maand te proberen, maar de onduidelijkheid op de site en in de app omtrent het wel/niet automatisch aangaan van een betaald abonnement na de gratis maand heeft mij tegengehouden om het te proberen.

    Als ik het nu zo lees heb ik er verstandig aan gedaan me niet aan te melden. De communicatie daarin mag wat mij betreft veel beter worden want dit is weer soortgelijk als Netflix deed. Daar hou ik niet zo van.

    Het enige voordeel wat ik wel zie is dat we nu in met een Android telefoon en Google Play store wel losse nummers en albums kunnen kopen dat is wel erg fijn. Mijn mijn iPhone mocht ik graag zo nu en dan een nummer kopen en op mijn mobiel zetten zonder aan een abonnement vast te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *