Wat moet je draaien op je feest? Niet zo eenvoudig maar Spotify helpt je voortaan uit de brand. Met de medewerking van DJ en producer Diplo heeft Spotify een unieke serie playlists voor je klaar staan in de nieuwe afdeling Spotify Party.

Spotify Party

  • Mixen maar. Trap het feest af met playlists die samengesteld zijn door experts. Van originele content van gerenommeerde DJ en producer Diplo tot populaire feestgenres.
  • Draai muziek zoals een DJ. Met professioneel gemixte playlists is de overgang naar het volgende nummer super gesmeerd. Non-stop muziek zonder onderbrekingen.
  • Bepaal de sfeer. Bepaal en verander de sfeer van jouw feest met muziek – of je nu van relaxte dineetjes of dansen op tafel houdt. Schuif de mood tuner op basis van jouw gewenste sfeer en Spotify zorgt voor bijpassende muziek. Met de nieuwe Play Queue kun je nu ook eenvoudig muziek toevoegen, verwijderen of rangschikken – zonder dat je de muziek hoeft te onderbreken.

Spotify Party wordt vanaf vandaag uitgerold op Android en iOS. Er zal voortdurend meer originele content aan de functie toegevoegd worden.

Hoe speel je Spotify Party af via de versterker?

Leuk dat Spotify Party op je telefoon of tablet draait maar voor het slagen van je feest is het wel zo fijn als de muziek via jouw geluidsinstallatie speelt, hoe regel je dat:

Optie 1: Via Airplay
Helaas alleen beschikbaar op iPhone en iPad en dan moet je versterker ook nog eens voorzien zijn van AirPlay of gekoppeld zijn met een apparaat dat AirPlay kan ontvangen.Dat kan wat lastig zijn en als je al geschikte apparatuur hebt heb je ook nog eens kans dat de boel hapert en/of dat de batterij van je telefoon of tablet snel leegloopt. Dat kan beter.

 

Spotify ConnectOptie 2: Via Spotify Connect
Je hebt vast wel eens gezien dat apparaten waar Spotify op draait elkaar herkennen zodra er op hetzelfde account is ingelogd. “Apparaten beschikbaar” staat er dan. Je kunt dan bijvoorbeeld vanaf je iPhone instellen dat de muziek door een ander apparaat wordt afgespeeld. Maar je blijft de boel toch bedienen via je iPhone.

Heb je speakers of een versterker die Spotify ondersteunt dan ben je meteen klaar. Heb je die niet dan kun je je PC of laptop aan de versterker koppelen of een apparaatje zoals bijvoorbeeld de MXQ Music Box.

Voordeel van Spotify Connect is dat er niet wordt gestreamd vanaf je mobiel waardoor de batterij niet zo snel leegloopt en er ook geen haperingen zijn die je feest kunnen verpesten.