Het lijkt er op dat steeds meer artiesten gaan inzien dat het toch wel zijn voordelen heeft om je muziek op Spotify en andere streamingdiensten aan te bieden. Nick & Simon, Jan Smit en zijn onvermijdelijke zus Monique zijn in ieder geval om. Ook van Paul McCartney zijn sinds deze week weer de meeste albums beschikbaar. Mooi!

Adele (of haar platenmaatschappij) is nog één van de dwarsliggers. Skyfall staat nog steeds niet op streamingdiensten, tenminste niet de officiële versie van deze song. Gevolg is dat de fake versie door Let The Sky Fall nu op de 34e plaats staat van de meest beluisterde liedjes wereldwijd.

Voorzichtig geschat wordt dit liedje minimaal 500.000 per week geluisterd. Per stream betaalt Spotify ongeveer 0,4 cent, dus dat levert wekelijks een bedrag op van ongeveer €2000,-. Misschien zelfs wel meer want ook de instrumentale versie is gelet op het aantal streepjes redelijk populair. Let The Sky Fall lacht zich rot en zal Adele dankbaar zijn.

Maar er zijn meer grootverdieners dankzij de Spotifobe labels en artiesten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de fake versies van Hotel California:

Gelet op de streepjes onder “Populariteit” worden die heel wat gestreamed.

Mocht als artiest eenvoudig een extraatje willen verdienen, neem een tribute versie op van een ontbrekende topper zet hem Spotify.