Het kamerdebat over het downloadverbod heeft in ieder geval uitgewezen dat we niet hoeven te rekenen op een verbod op korte termijn. Het plan van staatsecretaris Teeven werd door een meerderheid van de kamer afgeschoten. Ik zal je niet vermoeien met alle tegenvoorstellen, je kunt daarvoor terecht op 3voor12.vpro.nl waar dit prima is beschreven.

Dikke tegenvaller voor instanties als de NVPI en Brein die nog steeds het standpunt huldigen dat legale initiatieven niet echt van de grond kunnen komen zolang er geen downloadverbod is. Betaald zou niet kunnen concurreren met gratis. Grote onzin natuurlijk. Spotify is daar in Nederland momenteel het beste voorbeeld van. Het maakt van verstokte muziekdownloaders legale en betalende luisteraars. Nu nog zoiets voor films en series en een groot deel van het “downloadprobleem” is opgelost.

En nu alsjeblieft niet weer zeuren over de lage opbrengsten! Geduld! Dat geduld wordt beloond blijkt wel uit de recente statistieken van Ugress die zijn muziek als vanaf het begin op Spotify heeft staan. Spotify levert hem nu meer op dan iTunes.