Deze week werd ik in mijn mobiele Spotify app voor het eerst geconfronteerd met een donatieknop voor een donatie aan de artiest zelf.  Ik zocht naar de nieuwe song van Sue the Night en daar was ie opeens, de door mij zo gewenste donatieknop.

Ik had wel eens al de donatie voor een goed doel in Spotify voorbij zien komen, maar een donatie aan de artiest zelf was nieuw voor mij. Vreemd genoeg verschijnt deze knop alleen in de mobiele app. In de net gewijzigde desktop versie zie ik hem nergens.

Het idee van een donatieknop in Spotify heb ik in een grijs verleden al eens besproken met Torre Florim van De Staat Destijds heb ik er zelfs nog een webapplicatie voor gebouwd, die ik bij gebrek aan belangstelling offline heb moeten halen. Fijn om te zien dat Spotify deze optie toch heeft toegevoegd. Dat blijkt zelfs al een aantal jaren geleden te zijn gebeurd. Net in de periode dat ik een Digimuziek sabbatical hield.

Waarom is deze optie niet populair geworden?

Dat ik de donatieknop nu pas voor het eerst zie bewijst helaas dat er toch weinig belangstelling voor is. Artiesten vinden het misschien niet zo rock-and roll om te vragen om donaties. Kan ik me ook wel weer een beetje voorstellen. Maar wat is eigenlijk het verschil met de open gitaarkoffer bij een straatoptreden? Daar is toch niks mis mee?

Zelfs De Staat heeft geen donatieknop op hun Spotify artiestenpagina staan. Valt me toch een beetje tegen Torre. Volgens mij laten artiesten hier toch een stukje fanconnectie liggen. Hoe leuk zou het zijn als je na een donatie een persoonlijk bedankje van de artiest krijgt? Moet toch makkelijk kunnen als je via Paypal e-mail betaalt. Kleine moeite groot plezier.

Misschien kan Spotify een ander plaatje bij de donatielink zetten? Zoals een open gitaarkoffer? Ziet er meteen een stuk vriendelijker uit.

Ik heb in ieder geval woord gehouden en een donatie gedaan met een compliment voor de mooie nieuwe track van Sue the Night. Nu eens kijken of er nog een respons volgt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *