De voordelen van Deezer ten opzichte van Spotify

In de test van Computer Totaal komt Deezer uit de bus als “Best getest“. In eerste instantie was ik nogal verbaasd over deze uitkomst. Huh? Spotify is toch veel beter?

Een mooie aanleiding om zelf eens de in Nederland beschikbare streaming diensten op mogelijkheden te vergelijken. Dat overzicht is er inmiddels, mede dankzij de hulp van de Twittervolgers en Facebookvrienden van Digimuziek.

Ik ben daarvoor nog eens wat dieper in Deezer gedoken. Ik moet nu tot mijn spijt bekennen dat ook liefde voor Spotify blind kan maken. Dat de gratis versie niet in de schaduw kan staan van Spotify is duidelijk. Ben je bereid een betaald abonnement te nemen dan heeft Deezer heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Ik zal ze even op een rijtje zetten:

Webbased, geen installatie nodig

Deezer speelt in je browser. Je hoeft geen programma te installeren en kunt dus op elke computer inloggen en muziek luisteren. Handig voor op kantoor, school etc.

320 kbps ook bij een €4,99 per maand account

Bij Spotify krijg je de hoge kwaliteit stream uitsluitend voor €9,99 per maand. Deezer levert al hoge kwaliteit voor de helft van de prijs.

Uploaden eigen MP3’s en overal afspelen

Niet alle muziek is op streaming diensten te vinden. Dat is zo bij Spotify en bij Deezer. Adele, The Black Keys, The Beatles, je zult van deze artiesten zowel bij Spotify als Deezer niets of niet alles vinden. Bij Deezer kun je dit oplossen door het uploaden van eigen MP3’s. Ook deze MP3’s kun je dan streamen op elke computer waar je met je Deezer-accountgegevens inlogt. Heb je Deezer Premium+ dan stream je ze ook op je mobiel of je iPad of Playbook. Zelfs offline opslaan is mogelijk.

Je kunt zo playlists samenstellen uit muziek van Deezer en je eigen voorraad en deze playlists werken overal. Dat is overigens wel alleen op je eigen account, anderen kunnen jouw eigen MP3’s niet afspelen.

iPad app

Spotify heeft nog steeds geen eigen iPad app. Deezer heeft wel een prima werkende app voor de iPad en zelfs voor de Playbook.

Update: Spotify heeft inmiddels ook een iPad App

Offline opslaan van tracks is onbeperkt

Bij Spotify Premium is het mogelijk op 3 apparaten 3.333 tracks op te slaan. Dat is meestal ruim voldoende, maar voor degenen die meer willen, bij Deezer is het opslaan onbeperkt, mogelijk voor wat betreft het aantal apparaten, dat heb ik maar niet uitgeprobeerd.

Radiostations finetunen

Anders dan bij Spotify heeft de smartradio functie van Deezer mogelijkheden om de inhoud zelf aan te passen Je kunt artiesten verwijderen en filteren op periode en populariteit. De radiostations zijn bij Deezer ook aanwezig op de mobiele versies maar dan alleen op basis van genre.

Overzichtelijke verzameling playlists, favoriete albums en artiesten

In Deezer is het ook mogelijk in de afdeling “Mijn Muziek” een overzichtelijke verzameling op te bouwen van je playlists, favoriete albums, artiesten en Deezer radiostations. Dat is in Spotify niet mogelijk of op en minder fraaie manier.

Update 8-5-2012
Deezer zet  albums en playlists apart in de lijst in de linkerkolom en zet ze ook automatisch op alfabetische volgorde. Bij Spotify is dat een handmatige klus.

Off the record
Het is volgens de voorwaarden van beide diensten niet toegestaan met meerdere mensen tegelijk hetzelfde account te gebruiken. Doe je het toch, dan stopt bij Spotify het afspelen direct. Bij Deezer niet altijd en als dat het wel het geval is kun je de melding wegklikken en op beide apparaten verder luisteren. (gebruik geheel voor eigen risico uiteraard).

Conclusie

Die jongens van Computer Totaal hebben het nog niet zo slecht gezien. Deezer is aanzienlijk in mijn achting gestegen. Natuurlijk wint Spotify het als het gaat om die geweldige apps, de gapless playback, de crossfading bij playlists, de (grotere) catalogus, het delen van playlists en uiteraard het snelle starten van het afspelen.

Het zelf kunnen uploaden van MP3’s die niet op Deezer staan is een oplossing voor één van mijn grootste ergernissen. Ook belangrijk: Deezer heeft wel een iPad app en die werkt echt prima. Dat bij elkaar doet mij ernstig twijfelen om misschien toch op Deezer over te stappen voor het mobiele werk. Spotify zal ik zeker niet verlaten, maar omdat de echte voordelen van Spotify grotendeels beperkt zijn tot de desktopversie zou ik prima uit de voeten kunnen met Deezer Premium+ gecombineerd met een Spotify Unlimited.

Probeer zelf eens Deezer Premium+ (gratis)

Als je een account aanmaakt bij Deezer krijg je 15 dagen gratis Premium+. Overigens heb je ook bij Deezer een Facebookaccount nodig. Dat dan weer wel.

Ik ben wel benieuwd wat jullie er van vinden. Laat even een berichtje achter als het kan.

 

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “De voordelen van Deezer ten opzichte van Spotify

 1. Dat gaat dan inderdaad de goede kant op. Er is dan kennelijk toch een soort van concurrentie die andere spelers op de markt zal aanmoedigen dezelfde soort functionaliteit aan te bieden. De mogelijkheden worden denk ik slechts beperkt tot het gebruik van de technische platforms (de software die de streamingdiensten gebruiken)

  Ik heb al een Deezer account, voor de gratis radiofunctie. Zal eens zien of ik ook de Premium versie gratis kan uitproberen.

  Het grote nadeel blijft, net als bij Spotify, het verplicht gebruik van een facebookaccount. Ik was een van de eerste bij Spotify dus ik heb nog een oud account waarmee ik kan inloggen. Ik heb geen facebook en ik wil het niet. Alle informatie wordt tussen de verschillende partijen uitgewisseld en facebook verzamelt ook op andere terreinen informatie. Jouw informatie wordt dus gekoppeld aan informatie elders van jou. Geen voorstander van. Mijn informatie is van mij, ik bepaal zelf wel met wie ik dat wil delen. Dan maar geen Deezer en anderen programma’s.

  Wat betreft de App. Ik gebruik de Sonos App (gratis) Dit omdat ik ook een Sonos streamer heb die aangesloten is op mijn stereoinstallatie. Duur ding maar werkt perfect. Er is nu ook de WD (western digital) met Spotify mogelijkheid. Maar terugkomend op de sonos app, alleen als je het duurste abonnement hebt kun je deze gebruiken. Ben benieuwd of deze ook zonder Sonos apparatuur werkt (denk het niet)

 2. Renato, dat gedoe met een Facebook account wordt m.i.vaak overdreven. Je kunt een Facebook account aanmaken en verder hoef je er niets mee te doen. Je kunt zelfs een fake account aanmaken. Bovendien kun je zowel in Spotify als in Deezer het delen via Facebook uitschakelen.

 3. Ik heb Deezer meteen getest toen ze in Nederland op de markt kwamen en kan al de voordelen bevestigen – puike dienst. Ik struikel niet over de FB connect want die kan je inderdaad volledig afzetten. Momenteel heb ik een Premium plus abonnement en ontdek door hun aanraders elke week nieuwe bands, vroeger surfte ik naar 3voor12 nu blijf ik op Deezer. Hun iPad app is ook goedgemaakt. Ook leuk is dat ze er in slagen om albums aan te bieden voor ze officieel worden uitgebracht. Deezer beats Spotify voor mij.

 4. Hallo, ik heb het deezer+ abonnement, maar op de laptop staat alles alfabetisch geklasseerd maar op de smartphone blijkbaar niet. Zou dit eventueel wel kunnen ? En op de smartphone een nummer zoeken dat in mijn playlist staat,  hoe doe je dat ?

 5. Om niet te vergeten dat de apps van Spotify zowel op Android als op iOS een hopeloze instabiele nachtmerrie zijn als je een hoop tracks offline wilt zetten. Support van Spotify is ook een van de slechtste die ik ken. Ik heb het een jaar gebruikt omdat er niet veel concurrenten waren die hetzelfde boden, maar ik ben nu aan het kijken naar de concurrenten en ik denk dat mijn Premium Spotify-account zeer binnenkort een Premium+ Deezer account wordt. Belangrijk: Deezer kan op Android je SD-card gewoon vinden, dat kon Spotify vroeger ook, maar nu niet meer. Rdio kan dat bijvoorbeeld ook niet. Een belangrijke Plus van Deezer. 

 6. Facebook account is niet noodzakelijk voor Deezer, slechts n optie als je wilt delen. Heb sinds een paar dagen voor €5,99 via T Mobile en ben tot op heden erg tevreden.

 7. Je kan bij spotify en bij deezer een account aanmaken via je mail-adres.
  facebook is niet nodig.
  Klik gewoon bij het maken van een account op: ”geen Facebook?”
  Zelf vind ik spotify fijner, dat werkt beter via airplay of apple tv.
  groetjes

 8. Ik ben ook een trouwe gebruiker van deezer maar net als met welk ander player stoor ik mij nog steeds aan de pauze stukjes tussen tracks die in elkaar gemixt zijn.
  Nu is dit al zo lang bekend en er is nog geen enkele programmeur die dat heet opgelost.. eigenlijk schandalig..
  Welk programma dan ook al leg je er veel geld voor neer kunnen mixcd’s die online staan of via een pc normaal afspelen zoals een cd speler dat doet..
  Ook al de online diensten kunnen dat niet… als je zoiets af speelt dan is het echt enorm storend dat er een pauze tussen zit van om de nabij 2 seconden..
  Verder vind ik dat deezer even iets meer aandacht moet besteden bij de nieuwe releases, zet die op datum en niet op alfabet, maakt het voor de gebruiker stuk fijner dan een haleve ochtend scrollen om te zien of hij alle nieuwe releases heeft gezien.

Reacties zijn gesloten.