Een jaar lang de nul houden is de heilige graal voor een keeper. Maar als je als muzikant op Spotify de nul houdt, wordt je daar niet vrolijk van. Eén troost, je bent zeker niet alleen. Er staan maar liefst 38 miljoen tracks op Spotify die in het afgelopen jaar geen enkele keer zijn gestreamd.

Leggen we lat iets hoger dan zie je dat 67.1 miljoen tracks in 2022 minder dan 10 keer of minder werden beluisterd. Schokkende cijfers.

De cijfers zijn afkomstig van Luminate. Zie voor meer info MusicBusinessWorld.

Schatkamer aan nog te ontdekken muziek

Hoe triest ook, dit betekent wel dat er tussen die miljoenen tracks nog onontdekte pareltjes moeten zitten. Jij kunt de ontdekker worden, in ieder geval ben je de eerste die zo’n song hoort. Ook een bijzondere ervaring.

Hoe haal je die nooit gespeelde nummers boven water?

Spotify toont alleen het aantal streams van een track als de 1000 is gehaald, dus in de app zul je het niet vinden. Ik dacht meteen, misschien kan ik met behulp van AI in Spotify for Developers een app maken om een playlist met nulhouders te maken. Ik stelde de vraag aan een van mijn favoriete AI-zoekmachines You.com. Die hielp me meteen aan een stukje code maar was ook zo attent om me te wijzen op het feit dat er al een site is die songs met nul streams tevoorschijn tovert: Forgotify. Kijk aan zo’n assistent heb je nog eens wat.

Je kunt je dus uitleven met zoeken naar nog ontdekte pareltjes.

Undiscovered Weekly

Ik ga zelf in ieder geval elke week een stuk of 10 van die songs plaatsen in onze nieuwe playlist Undiscovered Weekly. Echte troep filter ik er wel even uit als je het niet erg vindt.  Hier is hij:

Nu nog even bedenken hoe we een gevonden pareltje kunnen delen. Jij een idee?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *