Choon is live! Streaming muziek met crypto geld

Choon laat er geen gras over groeien. Deze nieuwe muziekdienst is sinds 1 mei live. Choon is een uniek streaming platform waarop de artiesten betaald krijgen via crypto currency. Geen vage tussenpersonen zoals platenmaatschappijen of distributeurs, de verdiensten gaan rechtstreeks naar de artiest en worden beschermd en gecontroleerd met block chain technologie. Niet alleen artiesten worden betaald, ook beheerders van een playlist kunnen via Choon de crypto currency Notes verdienen, die je kunt laten uitbetalen in Ethereum.

Gratis streamen

Alle muziek op Choon is gratis te beluisteren en er zijn geen advertenties. Maak je een account aan dan kun je ook tracks opslaan. De mogelijkheden worden geleidelijk aan uitgebreid. Gratis streamen blijft mogelijk, over twee jaar komen er advertenties en kunnen gebruikers ook een betaald account nemen.

Aanbod

Verwacht geen enorme catalogus zoals Spotify. Grote namen zul je er momenteel niet vinden. Het is een platform waarop je nu nog onbekend talent kunt vinden. Geleidelijk aan wordt er er meer muziek toegevoegd. Doel is een meer 1-op-1 relatie tussen luisteraar en artiest op te bouwen waarbinnen ook rechtstreeks betalingen kunnen worden gedaan.

Notes aankopen

Je kunt als gebruiker alvast inschrijven om de crypto currency van Choon, Notes,  aan te kopen op info.choon.co/tokensale. Je moet dan wel in het bezit zijn van Ethereum. Ik heb wat Ethereum gekocht via Bitpanda.com en heb me aangemeld bij Choon. Ben benieuwd wat dat gaat brengen.

Interessante mogelijkheden voor artiesten

Vallen de mogelijkheden voor gebruikers misschien nog wat tegen, artiesten worden door Choon in de watten gelegd. Dagelijks worden er 375.000 Notes uitgedeeld en dat blijft de de eerst komende vijf jaar zo doorgaan.

Ook interessant zijn de Smart Records Contracts die Choon biedt. Artiesten, managers en bands kunnen eenvoudig contracten opstellen waarin de verdeling van de uitbetalingen wordt vastgelegd. Als een track wordt gestreamd worden de bijbehorende Notes direct volgens de afgesproken verdeling naar de rekeningen overgeboekt.

Nu het aanbod nog beperkt is en Choon de komende tijd behoorlijk in de belangstelling zal staan is het ook een mooi medium om je als artiest in de kijker te spelen. Je zult er meer opvallen dan met een paar tracks op Spotify. Ook niet onbelangrijk, je hoeft alleen je muziek te investeren, anders dan de Spotify distributeurs rekent Choon geen kosten.

Artiesten kunnen zich aanmelden om op de wachtlijst te worden geplaatst. Mocht je je aanmelden laat het even weten. Ik blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen en zal er op deze plaats regelmatig aandacht aan besteden.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *