De meeste gebruikers zullen inmiddels zijn voorzien van de nieuwe versie van Spotify. Ik ben persoonlijk wel tevreden met het nieuwe uiterlijk. Toch zie ik gebruikers die vragen of je in de instellingen de achtergrond weer op wit kunt zetten. Helaas, die optie is er niet.

Jouw Muziek

Spotify jouw muziek

Minder tevreden ben ik met de nieuwe feature “Jouw Muziek”. Fijn dat je nu eindelijk je favoriete albums op een aparte plek kunt opslaan, maar waarom verschijnen alle tracks op die albums automatisch in “Nummers” en de artiesten van die albums in “Artiesten”. Zo worden die afdelingen wel erg onoverzichtelijk. Lijkt me ook niet zo’n gek idee om de afspeellijsten in Jouw Muziek onder te brengen. Er valt dus nog wel het nodige te verbeteren.

Misschien leuk om even te kijken hoe de concurrent dit aanpakt?

Deezer

De belangrijkste concurrent Deezer heeft al tijden een overzichtelijke indeling waarin favoriete tracks, albums, artiesten en playlists netjes gescheiden blijven en overzichtelijk worden weer gegeven.

deezer albums

Deezer albums

Qobuz
Ook de nieuwste aanwinst, de HiFi streamingdienst Qobuz, heeft een overzichtelijke indeling.

Qobuz albums

Dus mocht je op zoek zijn naar een dienst met een witte achtergrond en een betere indeling, dan weet je waar je moet zijn. Hiervoor kun je trouwens ook terecht bij Napster, Rdio, Google Music en nog en paar andere diensten maar om eerlijk te zijn bieden die naar mijn mening verder geen echte voordelen.

Het blijft toch een merkwaardig fenomeen. De beste dienst met de meeste mogelijkheden? Deezer wint dat met afstand. De dienst met de beste geluidskwaliteit?: Zonder enige twijfel is dat Qobuz.

Toch blijft de meerderheid kiezen voor Spotify. Het trage laden en de onoverzichtelijke interface zijn een dagelijkse ergernis.Toch blijf ik zelf ook Spotify trouw. Waarom? Ik kan het niet uitleggen.