Ik las een artikeltje over BinTube, een programma waarmee je bestanden op nieuwsgroepen kunt streamen. Als redelijk ervaren nieuwsgroepgebruiker bekroop mij direct de nodige argwaan. Bestanden in nieuwsgroepen zijn opgehakt in kleine stukjes die je eerst moet uitpakken en soms ook herstellen. Streamen is dan toch onmogelijk?

BinTubeZien is geloven dus snel BinTube geïnstalleerd. En……. het werkt! Sterker nog het werkt verbazingwekkend simpel. NZB-bestand laden en binnen de minuut begint de voorstelling. BinTube ziet er uit als een gewone Mediaplayer maar doet op de achtergrond volautomatisch het werk van een newsreader. Downloaden, controleren en herstellen gebeurt netjes deel voor deel, terwijl je kijkt. OK, het streamen werkt niet met alle DVD-bestanden, maar dat kan de pret nauwelijks drukken.

Kwaliteitscontrole
Nu verwacht ik niet dat iedereen voortaan alle downloads online gaat bekijken. BinTube is vooral handig als een methode om de kwaliteit van een bestand te kunnen checken, voordat je vele gigabytes gaat binnenhalen.

Meest gebruiksvriendelijke newsreader
Zelfs als je geen gebruik zou maken de mogelijkheid om streaming te kijken is BinTube de meest gebruiksvriendelijke newsreader die ik ooit heb gezien. Elke beginner kan hiermee downloaden van nieuwsgroepen.

Aanradertje dus. Daar gaan we zeker meer van horen.

Meer info op www.bintube.com

Update 15-05-2008 

Inmiddels heb ik een korte handleiding voor BinTube geschreven.