Het is 1973, het jaar van onder meer de autoloze zondag, de film Turks Fruit en de stranding van de Norderney, het zendschip van Radio Veronica. Op het gebied van de popmuziek zijn er in die periode nummers uitgebracht die ook nog steeds onvergetelijk zijn.

Ook deel zes van Alle 13 Goed! was in november 1973 weer goed voor een nummer 1 notering in de Album Top 100 van 1973.

Diverse tijdloze hits en opvallende vergeten nummers als The Morning After van Maureen McGovern en Locomotion van de Volendamse groep Leftside die tussen 1968 en 1976 enkele hits had. Onvervalste palingsound, hoe kon het ook anders met leden die als achternaam Veerman, Schilder, Plat en Tuyp droegen. Met als uitzondering de bassist Evert-Jan Reilingh, geen Volendamse naam, maar wel uit het dorp afkomstig. De single ( Like a) Locomotion werd geproduceerd door Peter Koelewijn en haalde in Nederland de zeventiende plaats in de Top 40 in 1973. Het succes was internationaal nog groter met een eerste plaats in de Franse en Braziliaanse (!) hitlijst.

Hier is hij, de soundtrack van november 1973:

Deze keer staan bijna alle nummers op Spotify. Eéntje ontbreekt er: Zachte Zuidenwind van Saskia & Serge. Ik heb er voor de verzamelaars weer een MP3 van gemaakt. Wil je  het album compleet hebben, dan kun je deze track hier downloaden en aan de playlist toevoegen.

Heb je een leuke herinnering bij één van deze nummers? Aarzel niet en deel deze in het commentaarveld hieronder.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *