Alle 13 Goed! deel 4

Het was even een klus om deze compleet te krijgen. Maar liefst 5 van de 13 tracks zijn niet op Spotify uitgebracht.

Op deel 4 staat ook voor het eerst een lied dat ik nergens online heb kunnen vinden:  “Een nieuwe liefde, een ander leven” van Dick Ridder. Het is de Nederlandse versie van “Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben” van de Duitse schlagerzanger Jürgen Marcus. Om toch alle 13 tracks in de lijst te krijgen heb ik deze Duitse versie maar toegevoegd. Mocht iemand een MP3 van de versie van Dick Ridder kunnen aanleveren, graag! De overige 4 ontbrekende nummers kun je hieronder downloaden.

Mis je een paar nummers?

Als je de playlist opent in Spotify zul je zien dat sommige nummers niet afspelen. Die staan namelijk niet echt op Spotify, maar als je de playlist compleet wilt hebben is dat met een kleine ingreep op te lossen.

De ontbrekende songs kun je hier downloaden   Sla ze op in een map die je hebt toegevoegd aan de Lokale Bestanden in Spotify (desktopversie) en je hebt het album compleet. Op je mobiel is het simpeler. Je downloadt de bestanden op je mobiel en zet in de instellingen van de Spotify app de optie “Audiobestanden van dit apparaat tonen” aan. Voor meer uitleg over deze procedures, klik hier.

Trivia

Cardinal Point, de band van Italiaanse muzikale gastarbeiders is ook op deze editie weer present. Hun song Come and Say It is echter nooit een hit geweest.

Vaste gasten Saskia & Serge zijn weer vertegenwoordigd. Dit keer een song met een Spaanse titel maar wel een Nederlandse tekst.

Wat zou je zeggen van een liedje met de titel You-kou-la-le-loupi? Mouth & MacNeal wisten er een hit mee te scoren: nummer 7 in de Top40. Mouth, (ook wel bekend als Big Mouth) was de artiestennaam van Willem Duyn, een kroegmaat van mijn ome Flip. Ik heb daarom hun carrière met wat extra aandacht gevolgd. Het was een zelfs internationaal een succesvol duo. Op het Eurovisiesongfestival 1974 behaalden zij zelfs achter ABBA en Gigliola Cinquetti een derde plaats met I see a star.  Als eerste niet-Amerikanen verkochten ze meer dan een miljoen singles en hadden hits  in ruim 20 landen. Welke andere Nederlandse artiest heeft dat succes ooit weten te evenaren? Er verscheen zelfs een biografie van dit duo, met de veelzeggende titel Duo tegen wil en dank.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *