Wij zijn inmiddels aanbeland in 1972. Op deze editie staan een aantal Franstalige songs. Zelfs Lenny Kuhr zingt op deze editie een Frans lied. Nederlandse artiesten die een nummer in het Frans opnemen zijn volgens mij heel schaars geworden, zo niet uitgestorven.

Mis je een paar nummers?

Als je de playlist opent in Spotify zul je zien dat sommige nummers niet afspelen. Die staan namelijk niet echt op Spotify, maar als je de playlist compleet wilt hebben is dat met een kleine ingreep op te lossen.

De ontbrekende songs kun je hier downloaden   Sla ze op in een map die je hebt toegevoegd aan de Lokale Bestanden in Spotify (desktopversie) en je hebt het album compleet. Op je mobiel is het simpeler. Je downloadt de bestanden op je mobiel en zet in de instellingen van de Spotify app de optie “Audiobestanden van dit apparaat tonen” aan. Voor meer uitleg over deze procedures, klik hier.

Trivia

Cardinal Point is een band van Italiaanse muzikanten die besluiten naar Nederland te gaan om als vast orkest te gaan spelen in een restaurant in Heiloo. De pianist van deze band was Roberto Borsato, inderdaad de vader van Marco. Toen deze single werd opgenomen had vader Borsato de band al verlaten. Net te vroeg want in 1972 komt de band in contact met producer Hans van Hemert. Hij pakte een Spaans liedje (Nanana, nanana) voorzag dat van een Nederlandse tekst en maakte het arrangement. Zo kwamen ze in 1972 tot nummer 8 in de Top40.  Op koppop.nl vind je een uitgebreid verhaal over Cardinal Point. Zeker het lezen waard.

Peter Koelewijn staat op deze plaat met een minder bekend nummer: De Wolf. Zou in deze tijd, zeker actueel zijn geweest.

Huil maar niet is de Nederlandse versie van No Sad Song, geschreven door Carol King. De song werd voor het eerst opgenomen door de Australische zangeres Helen Reddy. Helen haalde daarmee positie 27 in de Top40. De Nederlandse versie van Saskia & Serge haalde nog niet eens de tipparade. Gelukkig staan  Saskia & Serge wel als vaste gast op de eerste zes edities van Alle 13 Goed! Je gaat ze dus nog een paar keer tegenkomen. Ik hou niet bepaald van hun muziek, maar wat heeft die Saskia een mooie glasheldere stem!

Veel nostalgisch plezier met deze editie. Op naar de volgende!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *