Het tweede deel uit deze populaire reeks werd ook in 1971 uitgebracht. Als je hem luistert, zul je diverse nummers horen die je waarschijnlijk was vergeten. Het is weer een heerlijke trip down memory lane.

Mis je een paar nummers?

Als je de playlist opent in Spotify zul je zien dat sommige nummers niet afspelen. Die staan namelijk niet echt op Spotify, maar als je de playlist compleet wilt hebben is dat met een kleine ingreep op te lossen.

De ontbrekende songs kun je hier downloaden  Sla ze op in een map die je hebt toegevoegd aan de Lokale Bestanden in Spotify (desktopversie) en je hebt het album compleet. Op je mobiel is het simpeler. Je downloadt de bestanden op je mobiel en zet in de instellingen van de Spotify app de optie “Audiobestanden van dit apparaat tonen” aan. Voor meer uitleg over deze procedures, klik hier.

Instrumentaal

Op deze editie opvallend veel instrumentale nummers, 3 stuks:  Marty (met zijn gouden trompet), John Dummer’s Famous Music Band (nooit meer wat van gehoord) en Ekseption. Waarom zijn er tegenwoordig eigenlijk nauwelijks instrumentale hits?

Don Rosenbaum

Opvallend is de vermelding van Don Rosenbaum. Zijn op de LP geplaatste “Miss America” kwam nooit verder dan nummer 2 in de Tipparade. Veel bekender werd hij met de opvolger  “Swimming Into Deep Water”, goed voor plek 11 in de Top 40 en gek genoeg alleen van 1994 tot 2005 in de Top2000.

Toen ik ChatGPT verwees naar Don’s  Wikipediapagina  – met de URL er bij – en vroeg een samenvatting te maken, kreeg ik deze tekst:

De dikke duim van ChatGPT
Het klopt van geen kant. Don is in Nederland geboren, heeft nooit in Amerika gewoond, Mississippi heeft hij niet geschreven of gezongen en hij is niet dood! Hij leeft nog. Pas dus maar op met ChatGPT als je voor school even snel een samenvatting tevoorschijn wilt toveren.

Nog wat te melden?

Heb je zelf nog een leuke herinnering of kanttekening bij deze songs? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *