Spotify zit bepaald niet stil. Vandaag zijn er 4 nieuwe apps gelanceerd, het gaat om de volgende Artists Apps:

TIЁSTO’S CLUB LIFE
Tiësto heeft uiteraard dance muziek in zijn app verzameld. De app bevat onder meer de single van de week, album van de maand, fesitival van de maand en een afspeellijst zijn keuze uit het dance repertoir.

QUINCY JONES – THE STORIES BEHIND THE MUSIC
Playlists met audiofragmeneten waarin Quincy vertelt over zijn persoonlijke helden en mentoren, over hoe je een hit maakt en hoe muziek in films wordt gebruikt.

RANCID
Punk veteranen Rancid verzamelen hun muziekkeuze. Wekelijks voegt de band en hun vrienden nieuwe keuzes/tracks aan de playlist toe, voorzien van informatie en bio’s. Rancid’s Tim Armstrong neemt de fans mee op reis naar zijn persoonlijke ‘record room’ om de muziek te delen, die hem inspireert.

DISTURBED (nog niet beschikbaar)
Disturbed verzamelde voor ieder van de band afspeellijsten van rock en metal muziek. Van vroeger, van nu en de toekomst. Er zijn speciale gast afspeellijsten en luisteraars kunnen op en rock en metal trip van de laatste tien jaar.

“Het is ons doel om met artiesten samen te werken en daarmee de beste mogelijke muziekbeleving te creëren,” zegt D.A. Wallach, Spotify’s Artist-in-Residence. “Met deze nieuwe apps verschaffen we een ruimte, waarbij de artiesten 100% creatieve controle hebben. Ze krijgen  een eigen look & feel, functionaliteiten en zorgen voor een interactieve muziekervaring voor hun fans.”

“Spotify is op dit moment een van de meest spannende, energievolle platformen om mensen met muziek in aanraking te laten komen,” zegt Tiësto. “Ik ben erg verheugd dat ik hier deel van uit mag maken. Het biedt fans van dance muziek een nieuwe manier om artiesten, festivals en albums te ontdekken. Maar het geeft mij ook de gelegenheid om te delen wat mij bezighoudt..”

Mooi gesproken, maar zal het aanslaan?