Zaterdagochtend luister ik als het even kan naar DJ Ratz op Iceradio.nl. Altijd weer verrassend, maar wat hij me vandaag voorschotelt zag ik echt niet aankomen: James Last! Man wat had ik daar een hekel aan. Mijn vader draaide op zondagochtend namelijk steevast keihard LP’s als James Last op Klompen. Mijn broer en ik lagen dan nog brak van de zaterdagavond op bed en werden uit onze slaap gehaald door James Last, wat een ellende. Bovendien was ik destijds helemaal van de symfonische rock. Een reden te meer om James Last met een zo groot mogelijke boog te ontwijken.

In het kader van de val van de Berlijnse muur draait Ratz een live opname van James Last in de DDR. Wat! James speelt Fanfare for the Common Man van Emerson, Lake and Palmer. Heiligschennis zou je als symfonische rocker denken maar het is verrassend goed. Zo goed dat ik het concert even heb opgezocht op YouTube.

Wie had dat ooit kunnen denken, ik luister vrijwillig naar James Last. Vader Bertus moest eens weten… James Last is in mijn achting gestegen en ik heb weer een mooie herinnering aan mijn vader opgehaald. Bedankt Ratz!

Doorklikkers