Waarom artiesten Taylor Swift dubbel dankbaar moeten zijn

Apple Music gaat eind deze maand live en geeft de eerste drie maanden gratis toegang. Mooi voor de gebruikers, minder voor artiesten want die zouden in deze gratis periode geen vergoeding ontvangen. Dat was tegen het goed verzekerde zere been van Taylor, die een broertje dood heeft aan gratis. Eerder haalde ze al haar hele repertoire van Spotify omdat ze het niet wil dat haar muziek ook gratis kan worden geluisterd  Taylor schreef op hoge poten een open brief aan Apple om te protesteren tegen deze gratis promotie over de rug van de artiesten. Ze heeft hier een punt, maar eerlijk gezegd was mijn eerste reactie: Heb je haar weer met dat gezeur over zogenaamd gratis weggeven. Als er een artiest niet te klagen heeft over geld is het wel Taylor Swift.

taylor

Maar wat ik niet had verwacht is gebeurd. Apple is om en gaat ook in de gratis periode de artiesten betalen! Goed gedaan Taylor Swift, je collega’s zullen je dankbaar zijn.

Update: Volgens deze (niet echt betrouwbare) bron gaat Apple tijdens de periode slechts 0,2 cent per stream betalen. Of Taylor hier tevreden mee is?

Taylor Swift doneert 14 miljoen per jaar aan artiesten
Nu ik er goed over nadenk is er nog een reden waarom artiesten Taylor dankbaar moeten zijn. Als Taylor wel op Spotify zou staan zou ze volgens de berekeningen van Spotify als Global Superstar zeker 14 miljoen per jaar vangen.

Taylor wil dat geld blijkbaar niet hebben. Die 13 miljoen blijft dus in de pot en wordt verdeeld onder de artiesten die wel op Spotify staan. Mooi meegenomen voor de artiesten toch? Ze mogen Taylor dubbel dankbaar zijn. Voor haar fans die Spotify gebruiken is het minder, maar die weten de weg naar de gratis YouTube video’s wel te vinden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *