Muziek luister ik vaak via de iPad. Lekker op de bank, oordopjes in of nog beter via Airplay/AppleTV op de stereo. Nu is die iPad app van Spotify prachtig en zien de albumcovers er geweldig uit, maar ik ga daar niet minutenlang naar staren. Nee, ik ga op zoek naar informatie over die band of artiest. Via Google zoek ik de weg naar de website van de artiest, de Wikipediapagina en de songtekst. Eigenlijk zou dat direct via Spotify beschikbaar moeten zijn, helaas nog geen apps in de Spotify app en al helemaal geen apps die linken met de homepage of Wikipediapagina van artiesten, blijft vreemd…

Nu is dat gezoek en getyp best onhandig. Daarom heb ik mijn projectje Spoticonnect weer eens opgepakt. Het is me zowaar gelukt. Ik luister, klik op het Spoticonnecticoontje op mijn iPad en de website van de artiest, de Wikipedia- en Last.fmpagina en de songtekst zijn nog slechts één tik/klik van me verwijderd.

Het werkt niet alleen op de iPad maar in iedere browser. Het enige dat je nodig hebt is een account bij Last.fm. Het is ook niet alleen voor Spotify, als je luistert via iTunes of Windows Media Player werkt het ook. Elke speler die scrobblt (schrijf je dat zo?) is goed.

Makkelijk of niet? 
Misschien heb je er ook iets aan? Ga dan even naar www.spoticonnect.com en probeer het uit.

Mocht je nog ideeën hebben? Geef maar door, dan kijk ik wat ik voor je kan doen. Wil je helpen bij het verbeteren van de code en filters? Alle hulp is welkom.